Emeklilerden buruk karşılama

Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Beypınar, 30 Haziran Emekliler Günü’nü bu yıl buruk bir şekilde kutladıklarını, ikramiye ve zam konusunda hükümetten müjde beklediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.54464 01:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.54464 01:23
ilksesgazetesi.com

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-ÖZEL HABER

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İzmir Şubesi Başkanı Zekeriya Beypınar, 30 Haziran Emekliler Günü’nde hükümetten müjde beklediklerini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927’de emekliye ayrıldığını bugünün emekliler için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyleyen Beypınar, bu yıl 30 Haziran’ı buruk karşıladıklarını belirtti.

İKRAMİYE VE MAAŞTA BELİRSİZLİK VAR

Atatürk’ün ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken, bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur’ sözlerini hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Zekeriya Beypınar, “Hükümetin açıklayacağı zammı dört gözle bekliyoruz. Emeklinin hükümetten beklentisi çok fazla. Atatürk’ün emekli olduğu günde ikramiyelerimiz ve maaşlarımız konusunda belirsizlik var. Cumhurbaşkanının açıklamalarında memur ve memur emeklisinde bahsediliyor ancak işçi ve Bağ-Kur emeklisinden bahsedilmiyor. Emekliyi kimse kaile almıyor. Emekliye üvey evlat muamelesi yapılıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de emekli olduğu günde bir müjde bekliyoruz” dedi.

DEĞER GÖRMEK İSTİYORUZ

Çok zor durumda olduklarını, 30 Haziran Emekliler Günü’ne buruk bir şekilde girdiklerini ifade eden Başkan Beypınar, “Emeklilerimiz ne kadar zam alacağını ne kadar ikramiye alacağını bilmiyor. Bayram günleri yaklaşırken torunlarına ne harçlık vereceğini bilmiyor. Kurban Bayramı’nda zaten kurban kesme ihtimali çok düşük. Ne torunlarımızı sevindirebiliyoruz ne de kendimiz sevinebiliyoruz. Temmuz ayının ilk haftası ile birlikte memur emeklisi gibi değer görmek istiyoruz. İnşallah bu bayram çifte bayram olsun” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETİN AŞAĞISINDA KALIYORUZ

En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini savunan Başkan Beypınar, “Eskiden bir emekli maaşı asgari ücretin iki katı üstündeydi. Ama şimdi biz çok aşağıya düştük. Asgari ücretin 4 bin 250 TL’den 6 bin TL’ye yükseleceği konuşuluyor. Böyle olursa en düşük emekli maaşı onun 2.5 kat aşağısında kalıyor. 2 bin 500 TL emekli maaşında en fazla bin TL zam olursa 3 bin 500 TL olur. Ben onu bile şüpheli görüyorum. 3 bin 500 TL alan bir emekli ne yapabilir? Enflasyon oranında zam olursa daha iyi olur diye düşünüyoruz. Bunların yanında emeklimiz intibakta bekliyor. 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak verilirse 500-600 TL daha fazla emekli maaşı alacak emeklilerimiz. İsteklerimizin artık makul şekilde görülüp yerine getirilmesini devletimizden bekliyoruz” şeklinde konuştu.