CHP’li Kılıç: Basın susarsa herkes susar!

‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçuna hapis cezası öngören maddenin iptali görüşülürken, Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Basın susarsa herkes susar!” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.05.55823 02:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.55823 02:20
ilksesgazetesi.com

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, kamuoyunda ‘dezenformasyonla mücadele düzenlemesi’ olarak bilinen ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la Türk Ceza Kanunu’na eklenen ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçuna hapis cezası öngören maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini görüşmek üzere toplandı.

Gelişmeye dair birçok sivil toplum örgütü ve milletvekili görüş bildirirken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan da eleştiri geldi. Vekil Kılıç, “Basın susarsa herkes susar!” dedi.

GAZETECİLER GÖZALTI VE TUTUKLAMALARA MARUZ KALDI

X platformu üzerinden paylaşımda bulunan Kılıç, “Bugün Anayasa Mahkemesi’nde ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçuna hapis öngören maddenin iptali görüşülüyor. Son günlerde birçok gazeteci mesleğini yaptığı için bu madde gereği gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldı. Anayasa Mahkemesi’nin sansüre karşı basın özgürlüğünü gözeteceğini düşünüyoruz. Basın susarsa herkes susar!” mesajını verdi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir 1.Bölge Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Kimdir?