Başvuru için son tarih 13 Ağustos

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nden 5 günlük atölye çalışması… Başvurular 13 Ağustos’a kadar devam edecek

Haber Giriş Tarihi: 25.10.55532 02:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.55532 02:20
ilksesgazetesi.com

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nin düzenlediği 'Çocukların Bedensel Söz Hakları Yaygınlaştırma Atölyesi' kayıtları başladı. Bu yıl İstanbul dışındaki belediyelerin başvurularına açık olan atölye, Ekim-Kasım aylarında düzenlenecek.

1 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK

5 gün boyunca yüz yüze yapılacak kapasite geliştirme atölyesini takiben katılımcıların bu 5 günde edindikleri bilgi ve materyalleri kullanarak çalıştıkları kurumda ve kurum aracılığıyla yetişkinlere yönelik seminer yürütmeleri ile program devam edecek.

Başvurular 13 Ağustos Pazar gününe kadar açık olacak. Sonuçlar 1 Eylül'de açıklanacak. Seçilen belediye ile bu hafta içinde iletişime geçilerek planlama ve prosedürler başlatılacak.

g

KONUŞULACAK KONU BAŞLIKLARI

*Toplumda süregelen çocuk algısı ve çocuklara yaklaşım *Çocuk hakları ve çocuk katılımı *Çocukların bedensel söz hakları ve çocuklar için onay kavramı *Cinsel istismarın tanımı ve farklı biçimleri *Cinsel istismar hakkında doğru bilinen yanlışlar *Koruyucu-önleyici yaklaşım ve iyi uygulama örnekleri *Cinsel istismarı fark etmek *Çocuğun istismar beyanını karşılamak *Yetişkinlerin cinsel istismarla mücadeledeki sorumlulukları *Yetişkin seminerleri için materyal ve öneriler

Detaylara buradan erişebilirsiniz:

https://cinselsiddetlemucadele.org/2023/07/14/cocuklarin-bedensel-soz-haklari-yayginlastirma-programi/?mc_cid=5364484cb0&mc_eid=824eaf3748