Milli Eğitim’de kıyım iddiası

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, Dershaneler Yasası ile yapılan düzenleme kapsamında Türkiye’de bin 500, izmir’de 41 il ve ilçe milli eğitim müdür ve yardımcılarının bankatik memur haline getirildiğini savundu

Haber Giriş Tarihi: 30.07.46297 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.46297 18:16
ilksesgazetesi.com

HALİDE DEMİR

 

Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, kamuoyunda Dershane Yasası olarak da bilinen ve Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türkiye çapında bin 500 il ve ilçe milli eğitim müdür yardımcısının görevden alınarak ‘eğitim uzmanı’ kadrosuna atanmasına sert tepki gösterdi.

 

BİRİKİMLİ YÖNETİCİLER BANKATİK MEMUR HALİNE GETİRİLİYOR

 

Konuyla ilgili olarak sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Sarısayın, İzmir’de de sayıları 41 olan yöneticinin ‘bankamatik memur’ haline getirildiğini ve tecrübeli, birikimli yöneticilerin pasifize edilmesiyle eğitimde kaos ortamının oluşacağını savundu.

 

BU DÜZENLEME EĞİTİMDE KAOSA NEDEN OLACAK

 

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Sarısayın, “Birikimleri olan il ve ilçe yöneticileri muhtemeldir ki bankamatik memuru haline getirilecektir. Bin 500 yöneticiye iş yaptırmadan maaş ödenerek kamu zararına yol açılacaktır. Çünkü Eğitim Uzmanı olan bu kişilerin yönetmeliği dahi çıkmamış, ne iş yapacakları bile belli değildir. Şüphesiz ki Milli eğitim Bakanlığı gibi devasa bir teşkilatı, tecrübeli ,bilgili ve birikimli bürokratlar olmadan yönetmek mümkün değildir. Böyle bir düşünceyi hayata geçirmek kaosa yol açacağı gibi eğitim sistemimizde de onarılmaz yaralar açacaktır” dedi.

 

ULUSLAR ARASI SÖZLEŞMELERE  AYKIRI

 

Düzenlemenin Anayasa’ya ve uluslar arası anlaşma ve sözleşmelere de aykırı olduğunu iddia eden Adnan Sarısayın, hükümet yetkililerinin söz konusu düzenlemeyle sadece kendi talimatlarına uyan ‘robot yönetici’ istediğini söyledi.

 

HÜKÜMET YENİ BİR KADROLAŞMANIN ÖNÜNÜ DAHA AÇTI

 

Sarısayın, eğitim uzmanı kadrosuna alınan il ve ilçe milli eğitim müdür ve yardımcılarının odaları bile olmadığını belirterek, hükümetin yeni bir kadrolaşmanın önünü açtığını savundu ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Eğitim Uzmanlarının görevlerinin neler olduğu belirlenmediği için bu kadroda bulunan kişilere herhangi bir görev verilmediği gibi çalışabilecekleri bir oda dahi tahsis edilmeyerek mağduriyetlerinin daha da artmasına neden olunmuştur. Hükümetin bu adımı yeni bir kadrolaşmanın yolunu açmaya yöneliktir. Bugüne kadar yaptığı kadrolaşma yetmemiş, farklı bir ses duymamak için haksız hukuksuz, uluslararası demokratik normlardan uzak bir anlayış yoluna gidilmiştir. Bu  yasayla Millî Eğitim Bakanlığında müdür bırakılmamıştır. Bunların yerine yandaşlar getirilmektedir. Bundan sonra bu makamlara kadrolu olarak atama da yapılmayacaktır. İşin can alıcı noktası da burasıdır. Tüm bu nedenlerle söz konusu kişiler için görev belirleme ve çalışma yeri tahsis etme gibi işlemlerin bir an önce tamamlanarak kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.”