Bodrum'da felsefe rüzgarı esiyor

Bodrum Belediyesi bünyesinde insanın hem kendini hem de içinde yaşadığı toplumu yeşertebilmesine vesile olması amacıyla sempozyum gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 10.07.55281 02:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.55281 02:50
ilksesgazetesi.com

24 Nisan Pazartesi günü Herodot Kültür Merkezi’nde ‘’Yaşam İçin Felsefe’’ başlıklı Mavi Anadolu Felsefe Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun ilk gününe Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Aristoteles Felsefe Derneği Başkanı Hatice Nur Erkızan, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Muğla’nın Oinoanda Antik Kenti, tarihsel bakımdan geçmişten günümüze taşıdığı ve halen süren oldukça zengin  felsefesi;  kültürel, tarihsel ve bilimsel birikimi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınması yönünden oldukça önemli olan sempozyum, insanın hem kendini hem de içinde yaşadığı toplumu yeşertebilmesine vesile olması amacıyla gerçekleştirildi.

TARİH BOYUNCA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Sempozyumda konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaşadığımız bu coğrafyanın tarih boyunca felsefeden bilime, sanata birçok önemli insana ev sahipliği yapmış olduğunu dolayısıyla Bodrum’da felsefe ile ilgili bir çalışma yapılmasını çok istediğini ifade ederken bu yüzden düzenlenen bu felsefe sempozyumunun kendisini çok memnun ettiğini belirtti.

Aristoteles Felsefe Derneği tarafından düzenlenen ve önümüzdeki 3 gün boyunca sürecek olan sempozyuma konuşmacı olarak Prof. Dr. Tansu Açık, Prof. Dr. Oktay Taftalı, Dr. Cengiz Çevik, Dr. Nilüfer Akçay, Dr. Kağan Kahveci, Hüseyin Köktürk, Alihan Şahin, Doç. Dr. Aylin Çankaya, Hasan Gençcan katıldı.

TARİHİ AÇIDAN ÖNEMLİ

Muğla'nın İncealiler Köyünde bulunan Oinoanda Antik Kenti felsefe tarihi açısından çok büyük bir öneme sahip. Muğlalı Diogenes tarafından kent meydanına dikilen 80 metre genişliğinde ve 3,5 metre yüksekliğindeki taş yazıtın felsefe tarihinde bir benzeri bulunmuyor. HABER MERKEZİ