Hediyeden esinlendi çalışma başlattı

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Gazipaşa Anadolu Lisesinde Biyoloji öğretmeni Mustafa Akkoca, eski öğrencisi olan mühendis Onur Oktar’ın kızına gönderdiği hediyeden esinlenerek, okulda robotik çalışmaların temelini attı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.49914 04:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.49914 04:20
ilksesgazetesi.com

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Gazipaşa Anadolu Lisesinde çalışan biyoloji öğretmeni Mustafa Akkoca, kızına “Makeblock” denen ve içerisinde robotik ürünler yapmakta kullanılan mekanik ve dijital parçaların olduğu eğitici hediyeyi gönderen mühendis öğrencisini arayarak konu hakkında detaylı bilgi aldı. Teknoloji çağının bir gerekliliği olduğunu düşündüğü robotik eğitimlerden öğrencilerinin de faydalanması gerektiğini düşünen Akkoca, okul müdürü ve bilgisayar öğretmeni ile görüşerek okulda robotiğin temelini oluşturan “Arduino” denilen kodlama sisteminin öğrenildiği bir kurs açtı. Mühendis olan eski öğrencisi Onur Oktar’ın da İstanbul’dan gelerek katıldığı kurslara 24 öğrenci ilgi gösterdi.

Kurs için gerekli olan araç gereçleri ilçe esnafının sponsorluğunda temin eden öğrenciler, kursun ilk haftasında kodlamanın mantığını öğrenerek, kodlama aracılığıyla elektronik panodaki led ışığı yakmayı başardı. Kursların başlama serüvenini anlatan Mustafa Akkoca, “Mezun olan ve şu an aktif olarak mühendis olarak çalışan bir öğrencimin kızıma gönderdiği “Makeblock” ile bu olayın temel mantığını kavradım ve önemli olduğunu anlayınca öğrencilerime de bunu aktarmak istedim. Müdürümüzle görüştüm, bilgisayar öğretmenimizle görüştük gönüllü oldular. Bu kursu açarak öğrencilerimize robotiğin temelini atmış olduk” dedi.

DESTEK ALINABİLİR

İstanbul’dan her hafta gelerek mezun olduğu okulun öğrencilerine ders veren mühendis Onur Oktar, mezun olduğu okulun öğrencilerine hizmet etmekten gurur duyduğunu belirtti. Öğrencilere kodlama eğitimi verdiklerini söyleyen Ortar, “Yeni eğitim sisteminin temelini oluşturan kodlama sistemini vermeye çalışıyoruz. Tüm derslerin bir arada bulunduğu bir eğitim sistemi bu. Burada çocuklar ilk deneyimlerini gerçekleştiriyorlar. İlk olarak led yakıp söndürmeyi yapıyorlar. Dersin sonunda çocuklar kendi güvenlik sistemlerini bile yapabilirler. İlerde ikinci dönem, robotik yarışmalara katılabilirler, TÜBİTAK’tan destek alabilirler” diye konuştu. (İHA)