Engin: Kutlama değil, kötü bir anı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda ilginç bir basın toplantısı gerçekleştirildi. 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları ile yapılan operasyonların yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen toplantıda 17-25 Aralık haftasının ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ olması konusunda öneriler sunuldu

Haber Giriş Tarihi: 26.10.46932 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.46932 23:20
ilksesgazetesi.com

DAVUT İPEK - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarıyla yapılan operasyonların yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen toplantıda 17-25 Aralık haftasının ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ olması konusunda öneriler sunuldu. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin’in yanı sıra, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, parti örgütleri ve kadın kolları üyeleri de katıldı. Engin, düzenlenen toplantıda, “Cümleten gözümüz aydın, artık bir bayramımız oldu. Her yıl yeni bir günü anacağız. Bu bir kutlama değil maalesef kötü bir anıdır. Her yıl bu haftayı ibretle izleyeceğiz, gelişmeleri dikkatle takip edeceğiz” dedi.

“İFTİRAYSA SAVCIYA BAŞVURSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine iftira atıldığını söylemesine dikkat çeken Engin, şunları da kaydetti: “Yolsuzluk bir bataklıktır. Bu batağa bulaşanları teşhir etme açısından önemli bir haftadır bu hafta. Partimiz yolsuzluklara dikkat çekmek için, kamu kaynaklarını, yetimin haklarını sömürenleri teşhir etmek için bu haftayı, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan etmiştir. Şimdiki cumhurbaşkanı başta olmak üzere birkaç kişiye soru sormak istiyorum. Şimdiki cumhurbaşkanımız kendisine iftira atıldığını iddia ediyor. Yasalarımıza göre iftira atılan kişinin ne yapması gerektiği bellidir. Kendisine iftira atılan kişi hakkını hukuki yollarla arayabilir. Peki şimdi soruyorum. Kendisi neden şimdiye kadar hala bir savcılığa başvuru yapmamıştır. Bu soru bizim açımızdan önemlidir. Eski başbakan, şimdinin cumhurbaşkanına şimdi yolsuzlukla ilgili ciddi iftiralar var. Fakat bu kişi gidip mahkemeye açıklamada bulunmuyor, herhangi bir şekilde hukuki süreçlere başvurmuyor. Hanginize iftira atılsa hukuki bir süreç başlatırsınız öyle değil mi? Ama onlar yapmıyor.”

“TÜRKİYE YALNIZLAŞMIŞTIR”

Engin, Erdoğan Bayraktar ve Binali Yıldırım’a da soru sormayı ihmal etmedi. İlk sorusunu Erdoğan’a yönelten Engin, Bayraktar için de şöyle konuştu: “Erdoğan Bayraktar, ne yaptıysam dönemin başbakanının bilgisi dahilinde yaptım demektedir kendisi. Eski başbakan kendisine hangi talimatları vermiştir? Bu talimatları vermeye hukuken hakkı var mıdır? Bu soruların cevabını istiyoruz. Ayrıca Binali Yıldırım’a da sorum var. Geçen ay İzmir’de tutuklanan ve sorgulanan polis memurlarının hiçbirinin suçlu bulunmaması ve serbest bırakılması size neyi hatırlatıyor? Türkiye artık yalnızlaşmıştır. Demokratik adımlar atılamamakta ve büyük bir itibar kaybı yaşamaktayız. İtibarımız çağdaş dünya nezdinde zedelenmiştir. Cumhurbaşkanının son konuşmasında salonun boş olması bunun en büyük göstergesidir.  ‘Biz Avrupa Birliği’ne girmek istemiyoruz, ne yapacağımızı size mi soracağız’ gibi sözler artık ibret verici bir hal almıştır. Türkiye’yi on iki yıl yöneten ve daha ileriye taşıyacağını söyleyen AK Parti’nin hizmetlerinin yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Artık gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Birkaç günden beri Beşiktaş taraftarlarının, Çarşı grubunun yargılanması, hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanması çok komik bir durumdur. Mahkemede verilen cevaplar da espri doludur. Çarşı grubunun da, ‘Bizim böyle bir gücümüz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yaparız’ diye karşılık vermesi de güzel bir cevap olmuştur kendilerine. Bu tür konuları gündeme getirmemiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başka işi yok mu gibi bir tutumla karşılansa da biz bunu gündeme getirmeye devam edeceğiz. Ailelerin nasıl zenginleştirildiğini, devletin nasıl soyulduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Biz bu konularda halkı aydınlatacağız, halkı bilgilendireceğiz.”

KILIÇDAROĞLU GELİYOR

Bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İzmir’e geleceğinin haberini veren Engin, “ Genel başkanımızın burada bir sabah programı olacak. Sabah Bergama’da Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Kooperatifçilik Günü Fidan Dağıtım Töreni’ne katılacak kendileri. Akşam programında da Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin düzenleyeceği öğrencilere burs bağışıyla ilgili bir toplantıya katılacak. Programların son bulmasının ardından gece geri dönecek” dedi.