TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu, Rizespor karşısında hüsrana uğradı

Spor Toto 1. Lig’in merakla beklenen son hafta mücadelesinde Altınordu deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altınordu, Rizespor karşısında hüsrana uğradı

HÜSEYİN DEMİR

Spor Toto 1. Lig’in merakla beklenen son hafta mücadelesinde Altınordu deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan müsabakada taraflar gol bulamayınca maç 0-0 berabere bitti. Altınordu bu sonuçla Spor Toto 1. Lig’den düştü. İzmir ekibi 9 yıl sonra TFF 2. Lig’e geri dönmüş oldu.

İLK YARI SERTLİKLE GEÇTİ

Maça her iki takımda hücumda kontrollü başlarken savunmada basit top kayıpları yaşandı. Ev sahibi takım, orta sahada topu iyi çevirerek Ibrahim Olawoyin ile hücumda etkili oldu. Çaykur Rizespor ilk 20 dk. İçerisinde rakip yarı sahada pozisyon üretmeye çalıştı. Altınordu savunması ise Rizespor hücumuna karşı kendi yarı sahasında kapanmaya başladı. Altınordu’da 30. dakikada ilk önce sarı kart gören Kürşat Sürmeli, VAR hakemin kararıyla kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Maçın 41. dakikasında kontra atağa çıkan Altınordu hücumunda Hüsamettin Yener’in pasında Metehan Mimaroğlu pozisyonu değerlendiremedi. 45+2’de Çaykur Rizespor’un gole en yakın olduğu pozisyon ligde 17 gole sahip olan Yannick Bolasei’nin yan toptan gelen kafa vuruşu oldu. İlk yarıda Altınordu 4 sarı kart görürken 1 kırmızı kart ile 10 kişi kaldı. Çaykur Rizespor ise iki sarı kart gördü.

RİZESPOR SÜPER LİG’E ÇIKTI

Maçın ikinci yarısı stresli ve gergin başlarken mücadelenin ikinci yarısında ilk sarı kartı 51.dakikada Alper Potuk gördü. Karşılaşmanın 70. dakikasında sonra oyunda tempo artmaya başladı. Çaykur Didi Stadyumu’nda ev sahibi takım tüm hatlarıyla rakip yarı sahada atak ederken 10 kişilik Altınordu ise savunmada dirençli oynadı. Maçın 80. dk Çaykur Rizespor hücumda Johny Mary ve Olawoyin ile hava toplarında gol arayışına devam etti. Mücadelenin 86. dk. Olawoyin’in ceza sahası içinden vuruşuna kaleciden seken topu Bolesie değerlendiremedi.90+4’de üst üste ataklara devam eden Karadeniz ekibi Bolesie ile bariz gol pozisyonunu kaçırdı. Hakem Zorbay Küçük’ün düdüğü çalmasıyla maç 0-0 sona erdi. Bu sonuçla Çaykur Rizespor Süper Lig’e çıkarken Altınordu TFF 2. Lig’e düştü.

İLK 11’LER:

Rizespor: Zafer, Oğuz, Sinan, Bahadır, Alberk, Ogün, Alper, Benhur, Amilton, Olawoyin, Bolasie

Altınordu: Ali Emre, Kerim Alıcı, Selim, Erdi, Alperen, Metehan Yılmaz, Kürşad, Ahmet İlhan Özek, Emirhan, Metehan Mimaroğlu, Hüsamettin

Kırmızı kart: Kürşat Sürmeli (30 dk)

Stat: Çaykur Didi Stadyumu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.