TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Hamurcu: Türkiye voleybol ülkesi

Hüseyin Demir ile Fair Play programına konuk olan Alper Hamurcu, ''Türkiye gerçekten bir voleybol ülkesi'' dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alper Hamurcu: Türkiye voleybol ülkesi

GURBET YAVUKLU

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Fair Play programının bu haftaki konuğu Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün antrenörü Alper Hamurcu oldu. Sultanlar Ligi’nde sezon değerlendirmesini yapan Hamurcu, milli takımda antrenörlük yaptığı dönemi Fair Play programında anlattı. Türkiye Voleybol Ligi’nde kalitenin ve rekabetin arttığını ifade eden deneyimli antrenör, “Gün geçtikçe voleyboldaki kalitenin artıyor olması, kamu kurumlarının yapmış olduğu yatırımlar haricinde bireysel olarak da insanların voleybola yatırım yapmasına sevk etti” dedi.

PLAY-OFF HEDEFİMİZE ULAŞTIK

Genel sezon değerlendirmesi ile ilgili konuşan Alper Hamurcu, "Bizim için çok inişli-çıkışlı bir sezon oldu. Çok iyi başlamadığımız, kötü geçirdiğimiz bir ilk devre sonrasında voleybol adına çok daha farklı şeyleri sahaya koyduğumuz bir ikinci devreye başladık. Arka arkaya aldığımız galibiyetlerle 5'de 5 yaptık. Deprem döneminde sürecin nasıl olduğunu çok bilmiyorduk, maçlar ne zaman başlayacak? Nasıl oynanacak belirsiz bir dönem olmuştu. Mümkün olduğunca antrenman yapmaya çalıştık, oyuncuları bir şekilde aktif tutmaya çalıştık. Açıkçası play- off hedefimize ulaştık… Play-off çeyrek final serisinde Galatasaray ile eşleştik. Hedefimiz her sene olduğu gibi play- off sonrası en iyi sıralamayı elde etmekti fakat daha üst sıralarda yer alamadık. Genel sezon değerlendirmesi için şunu söyleyebilirim; istemediğimiz, yolunda gitmeyen süreci pozitif açıdan bir anda tersine çevirdiğimiz bir sezon oldu” diye belirtti.

SULTANLAR LİGİ’NDE KALİTE ARTIYOR

Sultanlar Türkiye Ligi’nde rekabetin ve kalitenin öneminden bahseden ve ligin marka değerinin arttığına vurgu yapan Hamurcu, “Sultanlar Ligi’nde destek ve yatırımlar sürekli artıyor. Voleybol biraz daha bütçelerle doğru orantılı ilerleyen bir spor... Gün geçtikçe voleyboldaki kalitenin artıyor olması, kamu kurumlarının yapmış olduğu yatırımlar haricinde bireysel olarak da insanların voleybola yatırım yapmasına sevk etti. Sultanlar Ligi’nde bütçeler çok yükselmeye başladı. Yüksek bütçelerin olması kaliteli yabancı oyuncuların Türkiye'ye gelmesini sağlıyor. Voleybol adına başarı biraz da finansal etkilerle doğru orantılı diyebilirim" diye konuştu.

VOLEYBOL ÜLKESİYİZ

Uzun yıllar milli takımda görev aldığını ve voleybolun sürekli geliştiğini ifade eden Alper Hamurcu, ”Tabi ki çok uzun yıllardır voleybol ülkesiyiz… Benim annem ve babam da eski iki voleybolcu. Onların eski fotoğraflarına baktığım zaman aslında voleybol Türkiye'de başladığı andan itibaren çok ciddi anlamda izleyici kapasitesine sahip olan sporlardan biri olduğunu anladım. Voleybolda hem seyir zevki artıyor hem de izlenebilirlik çok daha fazla artmaya başlıyor. Uzun yıllardır milli takımda görev aldığım için şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkiye gerçekten bir voleybol ülkesi" dedi.

GUİDETTİ HERKES İÇİN LİDER

Tecrübeli antrenör Gioavanni Guidetti’nin milli takımda lider olduğunu söyleyen Hamurcu, şu ifadeleri kullandı: “Gioavanni Guidetti herkes için bir lider… En büyük özelliklerinden bir tanesi, teknik ekipte göreviniz ne olursa olsun fazlasıyla değer veriyor. Bizi takım yapan en büyük unsurlardan biri Guidetti olmuştur. Tabi ki dönem dönem sert tartışmaların yaşandığı dönemler de oluyordu. Ama orada öncelik takımın menfaatine olabilecek şeylerin konuşuluyor olmasıydı. Egolar bu seviyelerde yükseldiği için bunu herkes yapamayabilir. O yüzden hem çok rahat hissettiğiniz hem de çok sorumlu hissettiğiniz beş sene geçti.”

ALTIN MADALYA İÇİN GURURLUYUZ

İslami Dayanışma Oyunlarında ay yıldızlılar ile altın madalya elde eden milli takım antrenörü, “İslam Dayanışma Oyunları aslında diğer turnuvalara göre rekabetin ve kalitenin daha düşük olduğu turnuvalar diyebilirim. Bu turnuvanın Türkiye'de seyircilerimizin desteğiyle oynanması büyük avantajdı… Sonuç olarak turnuvada altın madalya kazandık, takımımızda yer alan sporcuların altın madalya kazanması çok önemli… Ülkemize altın madalya kazandırdığımız için gururluyuz.” dedi.

Deneyimli ve tecrübeli antrenör Alper Hamurcu kariyer hedef ve planlarından bahsederek en büyük hedeflerinden biri olarak yurtdışında antrenör olmak istediğini şu sözlerle aktardı:

“Öncelikle olarak kulübüme teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kulübüm bana bu konuyla alakalı bir opsiyon sundu… Yurtdışında farklı kültürlerden gelen oyuncularla antrenörlük yapmak, farklı yönetim kadrosuyla farklı bir coğrafyada görev almak benim en büyük hedeflerimden biri diyebilirim…  Aynı zamanda farklı bir milli takımı çalıştırmak istiyorum. “

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.