TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa'da görüşmeler tıkandı, işçiler grev kararı aldı

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Ravago firması ve Petrol- İş Sendikası arasında görüşülen toplu iş sözleşmesi tıkandı, işçiler grev kararı adı

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa'da görüşmeler tıkandı, işçiler grev kararı aldı

KEMAL ÖZKURT

İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösyeren petrokimya firması Ravago  ve Petrol- İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmeleri tıkandı. Görüşmelerden bir karar çıkmamasının ardından sendikaya bağlı Ravago çalışanları, 11 Mayıs günü için grev kararı aldı. İzmir'de 2, Gebze'de bir fabrikayı kapsayan toplu iş sözleşmesinin, 3 Mayıs'ta son kez görüşülmesi planlanıyor. 

İŞÇİLERİNDEN FEDAKARLIK BEKLİYORLAR
Petrol- İş sendikası, Ravago çalışanlarının talepleri olan yüzde 65 zam ve 5+2 çalışma saatlerini Ravago yetkililerine iletti. Görüşmelerin tıkanmasının ardından Ravago çalışanlarının aldıkları grev kararına ilişkin yapılan açıklamada, "Bugüne kadar aralıksız üretime devam ettiren Ravago kapitalisti, sözleşme görüşmelerini bahane edereki işlerin azlığından bahsederek, işçilerden fedakarlık bekliyor. İşçiler ise artan enflasyon karşısında istenilen zammın dahi geçerliliğini yitirdiğini düşünüyor" ifadedlerine yer verildi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.