TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa Belediyesi Yılın İlk Meclisi İçin Toplandı

Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi, Başkan Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 06:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa Belediyesi Yılın İlk Meclisi İçin Toplandı

Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi, Başkan Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Meclis toplantısı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yeni yıla dair iyi dilekleri ile başladı. Ardından 20 maddeden oluşan gündem maddelerinin oylanmasına geçildi.



DENETİM KOMİSYONU ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında Denetim Komisyonu’nda görev yapacak üyelerin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamada Denetim Komisyonu’na Gülten Taşbaş, Hilal Sadıkoğlu Akar, İsmail Meşe, Murat Erden ve Seçil Adalet Işık seçildi.

BELEDİYE MECLİSİ CANLI YAYINLANACAK
Belediye meclis toplantılarının her ayın ilk salı günü saat 18.00’de belediye meclis salonunda yapılması kararlaştırıldı. Meclis toplantıları sesli ve görüntülü kaydedilmesi ile canlı yayınlanması hususları oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin oylamasına sunulan 1.Dereceli Arşiv Müdürü ve 1.Dereceli Ulaşım Hizmetleri Müdürü kadrosunun ihdas edilmesini kapsayan 8. Madde ile; 1.Derece İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine 1.Derece Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü kadrosu ihdas edilmesini kapsayan 9.madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Hippoterapi Merkezi’nin 10 yıl süre ile kiralanmasını içeren 11.madde oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

Başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesinin ardından 7 maddeden oluşan komisyon raporlarının oylanmasına geçildi. Komisyondan gelen raporlar kapsamında yer alan 1 ve 5. madde oy çokluğu ile kabul edilirken 2-3-4-6 ve 7.maddeler oy birliği ile kabul edildi.  

İKİNCİ BİRLEŞİM CUMA GÜNÜ
Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi, gündem maddelerinin oylanması sonrasında ikinci birleşimin 6 Ocak 2023 Cuma günü saat 18.00’de gerçekleştirilmesine karar verilmesiyle son buldu. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.