TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alex Ferguson ile Arsene Wenger Şöhretler Müzesi'nde

Manchester United efsanesi Sir Alex Ferguson ve Arsenal efsanesi Arsene Wenger, Premier Lig'de Hall of Fame'e seçilen ilk teknik direktörler oldu

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 11:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alex Ferguson ile Arsene Wenger Şöhretler Müzesi'nde

HÜSEYİN DEMİR 

Manchester United tarihine geçen İskoç menajer Ferguson ve Arsenal'da tarih yazan Fransız menajer Wenger, bu başarıya ulaşan ilk teknik direktörler oldu.Manchester United'da 1986-2013 yıllarında çalışan 81 yaşındaki Ferguson, 13 lig şampiyonluğu yaşadı. Premier Lig'in en fazla şampiyonluk elde eden teknik direktör unvanını elinde bulunduran Ferguson, 11 kez yılın teknik direktörü seçildiği Premier Lig'de 810 maçta 528 galibiyet elde etti.Wenger ise 1996-2018 yıllarında görev yaptığı Arsenal'ı 3 kez şampiyonluğa ulaştı. 73 yaşındaki Fransız antrenör, takımını 2003-2004 sezonunda yenilgisiz şampiyon yaparak lig tarihine adını yazdırdı. Premier Lig'de 828 maçta 476 galibiyet alan Wenger, 3 defa yılın teknik direktörü ödülüü aldı.

Sir Alex Ferguson:''Gururluyum''

Sir Alex Ferguson, Hall of Fame'e seçilmesi hakkında, "Bu şekilde anılmak benim için onur. Kişiliğimle alakalı değil, Manchester United'da yıllar içinde başardıklarımız... Kulüp, oyuncularım ve çalışma grubum adına gururluyum. İşim  taraftarları evine mutlu göndermekti." dedi.

Arsene Wenger:''Alex ile tanışmak büyük şans'' 
Arsene Wenger ise "Alex Ferguson ile bunu paylaşmak benim için onur. İki boksörün dövüşüp birlikte yükselmesi gibi bir şey. Günün sonunda Alex ile tanışmak ve karşılaşmak büyük bir şans" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.