TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı'ya nasıl gidilir? Alaçatı Ot Festivali ne zaman?

Alaçatı; her yıl milyonlarca turstin ziyaret ettiği, masmavi koyların bulunduğu İzmir'in popüler beldelerinden biri

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alaçatı'ya nasıl gidilir? Alaçatı Ot Festivali ne zaman?

KEMAL ÖZKURT

İzmir'de Çeşme'ye bağlı olan Alaçatı, Türkiye'de tatilciler için en popüler alanlardan biridir. Alaçatı sıcak ve samimi havasıyla birlikte tarihi-kültürel mirası ile de büyük ilgi çeken yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. İzmir'den ve Türkiye'nin birçok yerinden ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.  Her yıl düzenlenen Alaçatı Ot Festivali de büyük yoğun ilgiyle karşılanıyor. Pek çok gezgin hem festival için hem de tatil için bölge hakkında detaylı bilgi almak için araştırma yapıyor. 
Çeşme Belediyesi tarafından 12.'si düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali,27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Birbirinden leziz otlarla yapılan yemekler, konserler, yarışmalar, stantlar, sergiler ile misafirlerini ağırlayacak.

ALAÇATI'YA NASIL GİDİLİR?
İzmir'in eşsiz güzelliklerinden biri olan Alaçatı'ya ulaşım sağlanabilmesi için ilk başta İzmir'e ulaşım sağlanması gerekiyor. Bölgeye ulaşım otobüs veya havaalanları vasıtasıyla beraber pek çok farklı ulaşım yolu mümkündür. İzmir'e 70 kilometre uzaklıkta bulunan Alaçatı'ya otobüs ile ulaşım sağlanabilmesi için Üçkuyular İskele tarafından İzmir-Çeşme otobüslerine binerek yolculuk sağlanabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Alaçatı'ya 90 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

ALAÇATI'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?
Muhteşem güzelliklerini barındıran Alaçatı gezip görülmeye değer önemli rotalardan biridir. Özellikle bölgede yer alan tarihi taş evleri, dikkat çeken görmeye  değer nitelikte sanat galerileri ve sörf yapmak için muhteşem alanları büyük ilgi görmektedir. 
Farklı gezi noktalarından bazılarını da şu şekilde anlatmak mümkündür: Tarihi Alaçatı yel değirmenleri, taş evler ile alaçatı evleri, birbirinden farklı atmosferi bulunan Alaçatı sokakları, denizle iç içe bir nitelik ortaya koyan Alaçatı Port, masmavi doğa harikası Aya Yorgi Koyu ve delikli koyu, meşhur dutlu kahvesi ile birbirinden muhteşem güzelliklerini bünyesinde barındıran bu yerleri gez görebilirsiniz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.