TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı Ot Festivali milyonları ağırladı

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 12’inci Alaçatı Ot Festivali milyonları ağırladı. ‘Otların Rüzgarlı Öyküsü’ Alaçatı Ot Festivalinin ikinci gününde düzenlenen kortejde renkli görüntüler yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alaçatı Ot Festivali milyonları ağırladı

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin açılışı, Çamlık Yolu’ndan Alaçatı Çarşı’ya kadar yapılan kortejle başladı. Korteje Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gastronomi uzmanları ve vatandaşlar şarkılar ve marşlar eşliğinde yürüdü.

AW880490_05 (1)

Bu yıl 12'nci kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların katılımıyla başladı. Yöresel otların ve ürünlerin sergilendiği stantların yanı sıra, yabani ot seminerlerinden konserlere kadar çok sayıda etkinliği kapsayan festival, renkli görüntülere sahne oldu. 'Yeniden doğuş' temasıyla gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilk günden ilgi gördü. Etkinlik kapsamında düzenlenen kortejde ise bando takımı ve göstericiler eşliğinde on binlerce vatandaş dans etti, konfeti atıldı. 

Türkiye Alaçatı Ot Festivali'nde buluştu7

Ot Festivali’nde Karsu rüzgarı

Festivalin ikinci gününde Karsu Alaçatılı sevenleriyle buluştu. Festival alanını dolduran Alaçatılılar Karsu’nun en sevilen şarkılarıyla baharı karşıladı. “Neredesin Sen” şarkısını milyonlarla birlikte söyleyen Karsu büyük alkış aldı. 

Türkiye Alaçatı Ot Festivali'nde buluştu8

“Yine baharlar gelecek”

Renkli görüntülere sahne olan festivalle ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Baharın gelişini kutladığımız, doğanın bereketine teşekkürlerimizi sunduğumuz Alaçatı Ot Festivalimizde bu yıl temamızı ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirledik. Toprağın uyanışını, yepyeni umutların filizlenmesini, pırıl pırıl bir baharın gelişini dayanışma şölenine çevirmek istedik. El ele verdiğimizde, yan yana durduğumuzda çok güzel oluyoruz. Anadolu toprağı gibi cömert, nisan yağmurları kadar adil olacağız. Birbirimize sarılarak umutlarımızı büyüteceğiz. Bir ulusun ışıl ışıl güneşli, rengarenk çiçekli yarınlara uyanışına birlikte şahit olacağız. Mustafa Kemal’in düşünü kurduğu o büyük hedefe hep birlikte yürüyeceğiz.

Yine baharlar gelecek. Yine baharlar gelecek. Yine baharlar gelecek” dedi. İHA

AW880490_02

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.