TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için çalışacağız”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmazken, İYİ Partili Genç, “Meral Akşener’i mevcut sistemde Cumhurbaşkanı, parlamenter sistemde ise Başbakan yapmak için var gücüyle çalışacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 13:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için çalışacağız”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

İYİ Parti İzmir’de il kongresine geri sayım başladı. Mevcut Başkan Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekilliğine talip olacağı için kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından il başkan adaylığı için şu ana kadar 4 isim yola çıktı. İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan son isim İzmir Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç oldu. Genç, il binasında yaptığı basın toplantısında, 15 Ocak’ta yapılacak il kongresinde İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevine talip olacağını açıkladı. Basın toplantısında parti lideri Meral Akşener’e ilişkin de konuşan Genç, “Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı, parlamenter sistemde ise Başbakan yapmak için var gücüyle çalışacağız” dedi.

BİRBİRİMİZİ ASLA İNCİTMEDİK

İlk dönem Kalkınma Politikaları Başkanı, ikinci dönem Siyasi İşler Başkanı olarak iki dönemdir İl Başkanı Sayın Hüsmen Kırkpınar ile birlikte İYİ Parti İzmir İl Yönetimi’nde görev aldığını belirterek sözlerine başlayan İYİ Partili Şakir Genç, “Dört yıllık yol arkadaşlığımızda birbirimizi asla incitmedik. Kendileri partimizden milletvekili aday adayı olacağını ve 3’üncü olağan il kongremizde aday olmayacağını açıklamışlardır. Allah, yolunu ve bahtını açık etsin. İl Başkanım Sayın Hüsmen Kırkpınar ile helalleşmek ve il Başkanlığına adaylığım konusunda izinlerini istemek için görüştüm. Sayın İl Başkanımızın, ‘Benden yana Allah yol açıklığı versin. Hakkında hayırlısı olsun. Başarılar dilerim’ icazetinden sonra İzmir teşkilatımızın teveccühünü emir kabul ederek kutlu davamıza hizmet aşkıyla sarılarak yola çıktık” ifadelerini kullandı.

TEK DERDİMİZ İZMİR’İ İYİLEŞTİRMEK

 “Cenabı Allah’ın takdiri ve dava arkadaşlarım olan il delegelerimizin teveccühüne boynumuz kıldan incedir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Genç, “Sizlerin teveccühüyle, teşvikiyle, iyi niyetiyle İYİ Parti İzmir İl 3’üncü Olağan Kongresi’nde il başkan adaylığımı açıklıyorum. Bu yola çıkarken elbette büyüklerimize danıştık, fikirlerini aldık. Onların görüşleri, bizim için çok değerlidir. Bu düşüncelerden genel kurul listemizde ve il başkanlığı çalışmalarımızda tabii ki yararlanacağız. Ancak şunu kesinlikle vurgulamak isterim ki, hiçbir kişi veya gruba angaje olarak yola çıkmadık. Zaten böyle bir gruplaşmayı da doğru bulmuyoruz. Bizim için partimizin her bireyi İYİ’dir, değerlidir. Kimseyi diğerlerinden ayırt etmeyen, ötekileştirmeyen ya da diğerlerinden üstün görmeyen bir anlayışı benimsiyoruz. Tek derdimiz İzmir’i iyileştirmek, Türkiye’yi iyileştirmektir” dedi.

AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANI YAPMAK İÇİN…

İYİ Parti’yi Türkiye’de birinci parti, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de mevcut sistemde Cumhurbaşkanı, parlamenter sistemde ise Başbakan yapmak için var gücüyle çalışacağını vurgulayan Genç, “Tüm bu çalışmaları yaparken asla büyüklük taslamayacağız. Çünkü biz halkın ta kendisiyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri, çalışmalarımızda yolumuzu aydınlatacaktır; ‘Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.’ Partimizin 3’üncü Olağan İzmir İl Kongresi’nin, İzmir’imiz ve ülkemiz için en hayırlı kararı vereceğine inancımız tamdır. İzmir İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak! Ne mutlu Türküm diyene!” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.