TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener masaya döndü istifa kararları geri dönmedi

​​​​​​​İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılmasıyla başlayan istifa furyasında Akşener masaya geri dönmesiyle gözler istifa eden isimlerin kararına çevrildi. İYİ Parti İzmir’de istifa ederek CHP’ye geçen isimlerin yollarına CHP ile devam edecekleri ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 11:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akşener masaya döndü istifa kararları geri dönmedi

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda masada başlayan uzlaşmazlık sonucunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Akşener, konuşmasında 6’lı masa için “kumar ve noter masası” benzetmelerinde bulunup masadan ayrılırken Akşener’in sert ifadelerinin ardından İYİ Parti’de gerek tabandan gerekse milletvekili konumunda olan birçok isimden art arda istifalar gelmiş ve parti hızla kan kaybetmeye başlamıştı. İstifa furyasında İYİ Parti İzmir’den de iki önemli isim yer almış ve İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi ve Yerel Yönetimler Komisyonu Başkan Yardımcısı Oktay Kırmızı ile İl Yönetim Kurulu üyesi Metin Taşdemir partilerinden istifa ederek CHP rozeti takmışlardı.

Dün 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlediği son toplantısında İYİ Parti Lideri Akşener’in katılmasıyla birlikte istifaların geri çekilip çekilmeyeceği merak konusu olurken hem Kırmızı hem de Taşdemir “CHP ile devam” mesajı verdi.

KIRMIZI: KARARIMIN ARKASINDAYIM

İstifasında kararlı olduğunu belirten Kırmızı, “İstifa kararımdan geri dönemem gibi bir durum yok. Kararımın arkasındayım. Biz de şu an Ankara’dayız zaten. Sayın Meral Akşener’in verdiği karar güzel bir karar ancak benim CHP’ye geçme kararımda herhangi bir değişiklik yok” dedi.

TAŞDEMİR: YOLUMA CHP İLE DEVAM EDECEĞİM

Taşdemir de geri adım atmayacağını ifade etti ve “Benim istifa kararımda herhangi bir değişiklik yok. Yoluma CHP ile devam edeceğim. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİ DE GERİ DÖNMEYECEK

Masada yaşanan ayrışma, etkisini yerel yönetimlerde de göstermiş ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup kurabilmeleri adına İYİ Parti’ye katılan meclis üyeleri partiden istifa ederek yeniden CHP’ye dönmüşlerdi. Ankara’daki tablonun benzeri ise Bayraklı Belediyesi’nde de yaşanmıştı. İYİ Partili meclis üyeleri Mukaddes Işın ve Ali Uğurel de grup kurmaları için katıldıkları İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye dönmüşlerdi.

İki meclis üyesinin de istifalarında kararlı oldukları ve İYİ Parti’ye geri dönmeyecekleri ifade edilirken İYİ Parti’nin Bayraklı Belediye Meclisi’nde temsiliyeti resmen sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.