TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin yol haritası

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Seçimlerden sonrası parti hangi noktada yoluna, hangi liderlerle gidecektir bunun da düşünülmesi lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ne kadar önemliyse, AK Parti'nin yol haritası da o kadar önemlidir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’nin yol haritası

AK Parti Bursa İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri, 3 dönem kuralı ve cemaate ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye gündeminde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun uzun zamandır tartışıldığını, sadece Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durulduğunu ifade eden Bülent Arınç, diğer partilerin aday çıkarmamasına dikkat çekti. Bülent Arınç, “Kim cumhurbaşkanı olacak ne zaman olacak, kazanacak mı kazanmayacak mı? Kazanmayacak konusunda kimsenin bir şey sorduğu yok da o kazandıktan sonra bu partiye ne olacak diyorlar. Zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor. Her şey AK Parti için. Siz başka şeyler de düşünün. Sadece Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan üzerinde işi götürüyorsunuz. Niye başka seçeneklerden bahsetmiyorsunuz. Bu bir cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa halk cumhurbaşkanını kendisi seçecek. CHP ve MHP’nin bir tane bile adayı olmayacak mı? Yani bir parti varlığını nasıl koruyacak. Adayını çıkarmadan ‘ben varım’ nasıl diyecek. Ama onlar teslim olmuşlar. Bu seçimlerden hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını biliyorlar. Niçin Bahçeli’yi MHP aday göstermiyor, niye Kılıçdaroğlu üzerinden bir adaylık konuşması yapılmıyor. Yani bunlar genel başkan ise o partiyi temsil eden kişilerse halk da bunun karşılığı yok mu? Hesaplar niye yapılmıyor. Her şey bitmiş. Halk da çok iyi biliyor. AK Parti’nin adayı kim olacaksa o da cumhurbaşkanı olacak. Bu konuda endişe yok” diye konuştu.

YÜZDE 100 ADAYIMIZ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP seçmeninin en az 3’te birinin, CHP seçmeninin ise yüzde 20’sinin AK Parti’nin adayına oy vereceğini iddia eden Arınç, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, "12 sene oldu. Başbakanımız çizgisini yüksekte tutan bir başbakan. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorum. Ve buna inanıyorum. İnşallah. Bu işi 12 sene sonra yüzde 100 hak eden, başımızı göklere değdirerek, büyük başarılı insanın Türkiye’de ilk defa halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Eğer siyasete devam edecekse, kendisinin tercihi öyleyse, AK Parti ile onu özdeş hale gelmesini yeniden güç kazanmasını arzu ettiğimizi ifade ettik. Şimdi bütün mesele iki dostun ve arkadaşın, birlikte yapacağı konuşmayla kimin aday olacağı konusunda kimin partiyi başarılara götüreceği noktasında yol haritasının çizilmesine bağlı. Eminim ki Cumhurbaşkanımız bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve edeceğine inanıyorum. Ama bundan sonrası parti hangi noktada yoluna, hangi liderlerle gidecektir bunun da düşünülmesi lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ne kadar önemliyse, AK Parti’nin yol haritası da o kadar önemlidir" açıklamalarında bulundu.

ARINÇ CEMAATE YÜKLENDİ

Programdan önce bir heyetle görüştüğünü ifade eden Arınç, “Buraya gelmeden bir heyetle görüşme yaptım. Onlardan bir tanesi çok güzel şeyler söyledi. Onlar da kocaman bir cemaat. Türkiye’de sadece cemaat onlardan ibaret değil. 10 cemaat varsa biri gitti ama 9’unun duası bizimle birlikte oldu. Onun için oy kaybımız olmadı. Bize tafra yapanlar, tehdit edenler, bizi düşürmek, Başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi kepaze oldu. Biz dimdik ayakta kaldık. Kaybeden kendisi kaybetti. Yel kayadan bir şey koparmadı. Biz dualı bir partiyiz. Çok güçlü insanlarımız var. Allah’ın izniyle nerede olursak olalım. Her zaman AK Parti’nin başarısı için koşarız. Bizim yaptığımız şu, parti içi demokrasidir” dedi.  (İHA/BURSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.