TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin yeni başkanından Millet İttifakı’na: Onların matematik hesaplarını eriteceğiz

Geçtiğimiz gün AK Parti İzmir İl Başkanı olarak atanan Bilal Saygılı için devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Saygılı, eleştiri oklarını Millet İttifakı’na yöneltti ve “Biz onların matematik hesaplarını eriteceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’nin yeni başkanından Millet İttifakı’na: Onların matematik hesaplarını eriteceğiz

TENZİLE AŞÇI

AK Parti İzmir İl Başkanı görevini yürüten Kerem Ali Sürekli’nin genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesinin ardından boşalan başkanlık koltuğuna kimin geçeceği merak konusu olmuş ve başkanlık için gündeme AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve  MÜSİAD İzmir geçmiş dönem Başkanı Bilal Saygılı gelmişti.

Üç isim geçtiğimiz gün, Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile görüşmüşlerdi. Görüşmenin ardından Erdoğan’ın onayıyla Saygılı, AK Parti İzmir İl Başkanı olarak atanmıştı.

Öte yandan; atamanın ardından AK Parti İzmir’de yeni başkan için ‘devir teslim’ töreni gerçekleştirildi ve 4 yıldır Sürekli’nin yürüttüğü il başkanlığı görevi resmi olarak Saygılı’ya devredildi.

SÜREKLİ: HER DAİM YANINDA VE EMRİNDEYİZ

Görevini devretmeden önce kısa bir konuşma yapan Sürekli, birlik mesajı verdi ve “2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız görevi 4 yıl sürdürdük. Tüm teşkilatımızın desteğiyle İzmirlilere ve teşkilatımıza hizmet etmeye çalıştık. 16 Mart 2023 tarihinde milletvekili aday adayı olmak üzere görevimden istifa ettim. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Bilal Saygılı kardeşimiz il başkanı olarak atanmıştır. Bilal Saygılı Başkanımı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Her daim yanındayız, emrindeyiz Partimizin neferi olarak her daim birlikte çalışacağız. Biz biriz, aileyiz biz İzmir’iz. Hep birlikte bir olacağız. Seçimlere 43 gün kaldı. Seçimde gece gündüz demeden İzmir’de Bilal Saygılı kardeşimizin liderliğinde kapı kapı dolaşacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yine cumhurbaşkanı seçtireceğiz. İnşallah bu dönem Cumhur İttifakı olarak İzmir’den en yüksek oyu alacağız. Görüyorum ki Bilal Başkan buna hazır” dedi.

SAYGILI: BU DAVADA FİTNE VE DEDİKODU YOKTUR

Teşkilata bazı uyarılarda bulunan yeni başkan Saygılı ise, “Burada AK parti İzmir il Başkanı olarak bulunmanın bana verdiği onuru, bu dünyadaki hiçbir değerin eşitleyemeyeceği bir konu olduğunu bilmenizi isterim. Sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. İnşallah çok güzel işler yapacağız. Ayrıca Kerem Ali Sürekli Başkanıma 4 yıldır göstermiş olduğu mücadele için teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun. Ben sizinle birebir teşkilatın içinde çalışmıyor gibi gözüksem de Bülent Derici, Necip Kalkan abim, Ceyda Bölünmez vekilim, Kerem Ali Sürekli Başkanım ile sürekli yoğun temaslar halinde olduk. Biz AK Parti’nin bir neferiyiz. He iş dünyasında hem de STK’larda cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevi layıkıyla yapmaya çalıştık. Bugün cumhurbaşkanımız, ‘Siyasette kardeşlerinle teşkilatla birlikte olacaksın’ dedi. ‘Başım gözüm üstüne’ dedim. Kendisinin Ankara’da bize söylediği ifadeyi paylaşmak istiyorum. ‘İzmirli kardeşlerime selam söyle. Ben size inanıyorum, İzmir’i alacaksınız’ dedi. AK Parti teşkilatındaki kardeşlerimin adalet ve merhamet eksenli olmasını… Adam kayırmadan, doğru, hak, adalet neyse teşkilat içinde bunu tesis edeceğiz ve koruyacağız. Dünyada güven konusunun getirmiş olduğu bazı sıkıntılar var. Ama unutmayalım ki bir, iri ve diri olan duruşumuz bize kitle imha silahı olarak iki şey kitler. Fitne ve dedikodu. Bu davada fitne ve dedikodu yoktur” diye konuştu.

ALLAH'IN MATEMATİĞİ GÜNDELİK MATEMATİĞİN ÜZERİNDEDİR

Konuşmasında Millet İttifakı’na da ‘anket ve oy oranları’ üzerinden ‘matematik’ eleştirisi yapan Saygılı, “Sayın cumhurbaşkanımızın bu görevi bize vermesinin ayrı bir sorumluluk getirdiğinin farkındayız. Bizler koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren insanlarız. Koltuktan güç alan insanların bizimle işi yok.  Ülkemiz çok önemli bir dönüm noktasından geçiyor. 14 Mayıs seçimlerine çok iyi hazırlanacak ve zafer bayrağını göndere çekeceğiz. Unutmamalıyız ki sayı cumhurbaşkanı bu davada her kalibreyi ilmik ilmik işledi. Bize düşen de o ilmik ilmik işlenen işi halkımıza sunmaktır. Eğer bir ve beraber olursak, kenetlenirsek, fitne ve dedikodulardan uzak kalırsak bizi mağlup edemezler. Bize düşen bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmektir. 14 Mayıs’ta bir yol ayrımı olacaktır. Doğruyu, doğrunun güzelliğini ve kıymetini her bir vatandaşımıza anlatmak bizim asli vazifemizdir. Karşımızda yer alan grup gibi bizim matematik hesaplarımız yok. Allah’ın matematiği gündelik matematiğin üstündedir. Biz onların matematik hesaplarını eriteceğiz ve bunu İzmir’de hep birlikte yapacağız. Adı Millet olup milletten bihaber olanlara karşı muzaffer olacağız. 15 Mayıs sabahından itibaren de 2024 Mart için de Bismillah diyeceğiz. Hiçbirinizin bir an bile durmamasını istirham ediyorum. Söz veriyoruz. AK Parti İzmir olarak kenetlenecek, yorulmayacak ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.