TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin İzmir adayları vitrinde… CHP’ye yayılım ateşi

AK Parti İzmir Milletvekilleri tanıtım toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı ve 1. Bölgede 1. sıradan vekil adayı olan Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Konuşmalarda CHP yayılım ateşine tutuldu

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’nin İzmir adayları vitrinde… CHP’ye yayılım ateşi

TENZİLE AŞÇI

Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için seçim sathı mahalline girerken siyasi partilerin milletvekili adayları kamuoyuna tanıtılmaya başladı.

Bu kapsamda; AK Parti, bugün düzenlediği aday tanıtım toplantısıyla AK Parti İzmir vekillerini tanıttı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun 1. Bölgede 1. sıradan vekil adayı olduğu listede ayrıca AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan da 2. Bölge 1. sıradan vekil adayı olarak gösterilmişti.

İzmir Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına; ev sahibi sıfatıyla AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın yanı sıra Bakan Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl eski Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin de aralarında bulunduğu vekil adayları katılırken AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım toplantıya canlı bağlantıyla katıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda ‘genç kadro’ vurgusu yapılırken ana muhalefet Partisi CHP’de eleştiri oklarının hedefine oturtuldu.

b-37

KASAPOĞLU: 14 MAYIS’TA İZMİR DÜNYAYA ÖYLE BİR MESAJ HAYKIRACAK Kİ!

AK Partinin 2022’de başlattığı mücadelenin 14 Mayıs seçimlerinde de devam edeceği mesajını veren Bana Kasapoğlu, “Bugün hep birlikte yeni bir başlangıç yapıyoruz. Daha aydınlık yarınlar ve daha aydınlık İzmir için daha güçlü Türkiye için el ele ve omuz omuz ‘Bismillah’ diyoruz. Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının, 85 milyonun hiçbir ayrım gözetmektesin kılığına kıyafetine, ideolojisine, meşrebine bakmaksızın 85 milyonu kucaklamak için ‘Bismillah’ diyoruz. Sanayisinden eğitime, eğitiminden sağlığına, sağlığından altyapısına gençlik yatırımlarına kadar bu ülkenin şahlanışı için ‘bismillah’ diyoruz. 85 milyonun kardeşliğin, bu vatanın ve milletin bölünmezliğini payidar kılmak için ‘Bismillah’ diyoruz. İzmir’in yanındayız. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın. Bundan tam 21 yıl önce Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak denilerek davamızın lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yeni bir dönem başladı. Biz o zaman ‘Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın’ dedik. 21 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın engin vizyonuyla o günden beri o ışıkları bu ülkeyi, milleti, insanlığı aydınlattı. 21 yılda her alanda pek çok yenilik gerçekleştirdik. Birilerinin hayal bile edemeyecekleri devrimleri bu aziz milletin emrine amade kıldık. İnşallah 14 Mayıs’ta da hem 81 vilayet hem de İzmir dünyaya öyle bir mesajla haykıracak ki 21 önce yanan bu ışık, çok farklı bir şekilde tüm insanlığa aydınlık vermeye ve ışık üretmeye devam edecek. Bu teşkilatın dünyada hiçbir örneği yok” dedi.

“İZMİR’İN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

İzmir özelinde konuşmasına devam eden Kasapoğlu, gençlik ve yeni başlangıç vurgusu yaparak “Bu süreçte yine dünyada eşi benzeri olmayan dava mensuplarımızla yepyeni bir destanı yeni bir hikâyeyi yazmanın inancı içindeyiz. O yüzden bugün İzmir olarak arkadaşlarımızla birlikte yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Türkiye’deki adalet anlayışını, istikrarı, gelişimi ve dinamizmi el birliğiyle hep birlikte daha üst çıtalara taşımak için yeni bir başlangıç yapıyoruz. İnanıyorum ki İzmir bu anlama millî mücadelenin sembol şehri olacaktır. İzmir eğitimin, sporun, sanayinin, alın terinin sembol şehri olarak 14 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönem başkanlığına ‘evet’ diyecektir. İzmir yine 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nı rekor oyla yeniden iktidara getirecek. Seçimlere 30 gün kaldı İzmir’de girilmedik ev, açılmadık kapı bırakmadan AK misyonu herkese anlatacağız. Bu gönül fethini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Birileri gibi biz gençleri sınıflara ayırmayız, tanımlamakla uğraşmayız. Biz, gençlerle beraber yürürüz, onlarla birlikte karar alıp onlarla uygularız. O yüzden en genç kadrolarla İzmir’in huzurunda ve emrine amadeyiz. Kaybedecek zamanımız yok. İzmir’in kaybedecek zamanı yok. O yüzden İzmir için hemen şimdi diyoruz” diye konuştu.

FTH_0297

DAĞ: 14 MAYIS VİRAJI İZMİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bu evladınız kardeşiniz 2006 yılın gençlik kolları ile ak partide siyasete başladı. Gençlik Kolları başkanlığı yaptım. 6 dönem AK Parti iktidar dönemi geride kaldı. Bunların 4 tanesinde aday olarak sizlere hitap etme imkanım oldu. 4 dönem sonunda Allaha hamdolsun partimizin 3 dönem kuralını sonuna kadar uygulanması gerektiğini savunarak bugün İzmir teşkilatlarının karşısından milletvekili adayı olarak bulunmuyorum. 12 yıllık milletvekili dönemim sonunda mutlaka eksiğimiz gediğimiz olmuştur ancak mümkün olduğunca milletvekilliği vazifemi, hem teşkilatımızın hem de İzmir'in taleplerini yerine getirmeye çalıştım. Yepyeni başlangıçların arifesindeyiz. Bu anlamda 14 Mayıs virajı hem İzmir hem Türkiye için çok elzem bir süreçtir. Bu virajı hep birlikte atlatıp, ondan sonra da ileriye dönük daha iyi hedefleri ortaya koymak mecburiyetindeyim. Ben bugüne kadar aday olarak  vekil olarak canla başla uğraş verdiysek, bundan sonra  da hem bu seçim döneminde hem de kampanyadan sonra yine Ödemiş'in Kiraz'ın köylerinde yine 30 ilçede sokaklarda birlikte olacağız. Yine sokak sokak, cadde cadde, ev  ev gezmeye devam edeceğiz. Yine İzmir'in meselesi bizim eserimiz olacaktır. İnşallah her bir sorunu çözüme kavuşturmak için canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz. Birbirinden iyi belediye başkanımız var her biri vazifesini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor.  Bu dönemde birileri 14 Mayıs'a ne kadar önem verdiklerini, ne kadar kıymet verdiklerini hemen her gün yaptıkları açıklamalar ile dile getiriyorlar. 14 Mayıs seçimleri için neredeyse her gün terör örgütleri mensupları tarafından açıklama yapıldığını görüyoruz. Terör örgütü ele başlarının 40 bin insanımızı şehit eden, bir çok istikrarsızlığa sebep veren terör örgütü elebaşları Millet İttifakı'na olan desteklerini ifade ediyorlar. 7'li  koalisyon içinde Cumhurbaşkanı adayı ya da yetkilileri 'siz kimsiniz, biz siyasi mücadele yapıyoruz, bu konuda sizin açıklama yapmaya hakkınız yok, Kandili başınıza yıkarız' sözünü hiç duydunuz mu? Duymadık. Çünkü söyleyemezler. Çünkü onların korkuları var" ifadelerini kullandı.

DAĞ’DAN DİKKAT ÇEKEN ‘BELEDİYE’ İDDİASI

Belediyelerde şikayet iddiasını gündeme getiren Dağ, CHP’ye sert sözlerle yüklenerek şunları söyledi; "İzmir bu seçimde sizi sandığa gömecek! Siz 15 Mayıstan sonra nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz? Siz 15 Mayıs'tan sonra nasıl bir Türkiye vaat ediyorsunuz? Siz 1 ay sonrasına kaos vaat ediyorsunuz. Biz sizin kaos vaat etmenize izin vermeyeceğiz. Mehmet Ali Çelebi niye AK Parti sıralarında diye soranlara... Bugün bir mücadele yürütüyoruz ve o mücadelenin içinde Mehmet Ali Çelebi var. Bugün Mehmet Ali Çelebi'ye laf söyleyenler kendilerine bir baksınlar. Biz bu filmi daha önce yaşadık. Yerel seçimlerden önce Sayın Kocaoğlu dedi ki, İzmir üzerinden tehlikeli bir oyun oynanıyor. Biz seçime kadar çağrıda bulunduk 'çık açıkla' diye. Bugün belediyede çalışanlardan yüzlerce şikayet alıyoruz. Belediye kadrolarını birtakım örgütlere peşkeş çekildiğine dair. Bu millet, size bunu yaptırmayacak, yaptırmaz. 14 Mayıs günü en doğru cevabı bu millet size verecektir. Şu yaşanan süreçte gösterdikleri milletvekili adaylarına girmeyeceğim. Çok kritik bir seçime gidiyoruz. Zaten çok kritikti ama son yaşadıklarımız konuyu farklı bir duruma getirdi. Bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı olması çok önemlidir. Asrın felaketi diyoruz. Bu felaketin ardından ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Son zamanlarda gördüklerimiz, her gün ortaya konan vaatler, seçim geçene kadar kimseyi üzmeyelim diye ortaya konulan irade bize 7’li masanın bir kaos vaat ettiğin gösteriyor. Şu 1 aylık süre zarfında acıkmak, yorulmak, uyumak yok. Her saniyemiz çok kıymetli. Bu seçimde zafer AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın olacaktır.  

FTH_0246 (1)

İNAN: GENÇLER SİZE ÖYLE BİR CEVAP VERECEK Ki…

Kısa bir konuşma yapan Gençlik Kolları Genel Başkanı ve 2. Bölge 1. Sıra adayı Eyyüp Kadir İnan, birlik vurgusu yaparken CHP’yi hedef alarak, “Malum 2 senedir siz büyükleri ve teşkilatlarımızı Ankara’da temsil etmek için çalışıyoruz. 13 sene olmuş. Buradaki çoğu kişiyle ailemizden çok beraber olduk. Birbirimizin üzerinde o kadar çok hakkımız, hukukumuz ve sevgimiz var ki başka siyasi partilerde gözükmeyen bir bağ bu. Ben siyasete başladığım ilk günü unutamıyorum. Değerli büyüğüm Hamza Dağ, bana temiz ve ahlaklı siyaseti öğretti. Sizlerin huzurunda çok çalışacağıma söz veriyorum. Her ayrıntıda her meselede eleştirisini yaptığımız şeyleri de asla yapmayacağıma söz veriyorum. Biz birlikte güçlüyüz. AK Gençlik’le AK Kadınlarla güçlüyüz. İzmir’de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan davasını sırtlanmış teşkilat olarak güçlüyüz. Biz bu kadar birlik ve beraberlik içindeyken karşımızdakilerin durumu da herkes görüyor. Onlar kendi hırslarının ve ihtiraslarının peşinde. Bu memleketin gelecekleri için söyleyecekleri bir şey, gençlerin umudu olacak bir şeyleri yok. Türkiye’de terörü aklama partisi dendiğinde akıllara CHP geliyor artık. Türkiye’de terörün uzantısı artık tek parti değil 2 partidir. Biri HDP, diğeri CHP’dir. Biz kimsenin iç işlerine karışmayız ama onlar listeleriyle ‘İzmir’de ceket assak kazanırız’ mantığını gösteriyor. Biz 14 Mayıs’ta bu anlayışa cevabımızı vereceğiz. Rüyalarından uyanmaları 14 Mayıs gecesi AK Parti Genel Merkezi’nde 2. katta Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını dinleyince olacak. Bize düşen de İzmir teşkilatları olarak bu siyasi mühendisliği yapmaya çalıştıkları İzmir’de bu oyunları bozmak ve 7’li masaya hezimet yaşatmaktır. Pazar günü vekil listeleri verildi. Listelerinde gençler yok. Bırakın 1. halkaları 2. ya da 3. halkalarında bile yok. Gençleri kurdukları tiyatrolarda istihdam etmekten başka yaptıkları bir şey yok. Gençler CHP’ye değil Recep Tayyip Erdoğan’a itibar ediyor. Gençler size öyle bir cevap verecek ki gençliğin adını ağızlarına bile alamayacaklar. Bunlar matematik bilmezler. Gençler o hain FETÖ’cülere mi yoksa 15 Temmuz gecesi FETÖ’cülerin karşısında dimdik duranlara mı oy verecekler? Gençler, önlerine sürekli barikat koyanlara mı yoksa barikatları kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’a mı oy verecekler” dedi.

AK PARTİ İZMİR’İN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1.BÖLGE: Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mahmut Atilla Kaya, Şebnem Bursalı, Mehmet Ali Çelebi, Cemal Bekle, Savcı Sayan, Enes Efendioğlu, Ömür Şanlı, Sadık Tunç, Nisa Alptekin, Sait Başdaş, Serdar Muçay, Berkay Yıldızhan, Hatice Yeliz Karataş

 2.BÖLGE: Eyüp Kadir İnan, Alpay Özalan, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar, Kerem Ali Sürekli, Muhammet Doğan, Dilek Yıldız Büyükdağ, İsmal Hancı, Ahmet Can Çelik, Gülşen Gezici, Halil Polat, Veysel Güldoğan, Güven Demirağ, Yasin Demirel.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.