TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Kaya’dan Soyer’e sünger kent eleştirisi

AK Partili Kaya’dan Soyer’e sünger kent eleştirisi: Çatıdan topla borudan sızdır...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Kaya’dan Soyer’e sünger kent eleştirisi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Sünger Kent İzmir projesinde yaptığı Tahtalı Barajı göndermesine, “Suyu çatıdan topluyor, borudan sızdırıyorsun” diyerek tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Sünger Kent İzmir projesi kapsamında yağmur suyu hasadı projesi kapsamında adım atılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Bademler Köyü’nde proje kapsamında yağmur suyu hasadı depolarının dağıtımı yapılmış ve teslimde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çatılarda biriken suların tamamını toplayabilirsek Tahtalı Barajı kadar suyu toplamış oluyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Soyer’in Tahtalı Barajı çıkışına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan tepki geldi.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kanalizasyon ile yağmur suyu kanallarının ayrıştırılması çalışmalarını hatırlattı ve şunları söyledi:

“CHP'li Soyer, ‘Sünger Kent Projesi ile Tahtalı Barajı kadar su toplayacağız’ demiş. Altyapıya yatırım yapma, her yıl 92 milyon m3, bir Tahtalı Barajı kadar suyu şebekede kaybet, sonra sünger kent de! Gerçek ortada! Türkiye'deki en büyük kayıp kaçak oranı yüzde 35 ile İzmir'de. Sünger kentin en önemli ayağından birisi, kanalizasyon ile yağmur suyu kanallarının ayrıştırılmasıdır. İzmir'de 5 bin km. olması gereken ayrışmış hat, sadece 700 km! Hep safsata, sürekli göz boyama! Sünger kentte olduğu gibi. Suyu çatıdan topluyor, borudan sızdırıyorsun!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.