TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili İnan’dan ‘İzmir’ resti

AK Parti'li milletvekili adayı İnan: İzmirli hemşerilerimiz bugüne kadar CHP’ye çok büyük kredi sağladı. Burası hiç kimsenin bir siyasi laboratuvarı değil

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili İnan’dan ‘İzmir’ resti

TENZİLE AŞÇI

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan eski adıyla Tarihi Tekel Fabrikası yeni adıyla İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası’nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantıya, İnan’ın yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti grup Başkanvekili Özgür Hızal, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak katıldı.

Dün Erzurum’da yaşanan şiddet olaylarından CHP’nin İzmir’deki vekil adaylarından olan Yüksel Taşkın’ın söylemlerine kadar birçok konuda değerlendirmeler yapan İnan, eleştiri oklarını İzmir özelinde ‘CHP siyaseti ve İzmir yerel yönetimine’ çevirdi.

14 MAYIS BİZİM İÇİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Toplantı başında kısa bir konuşma yapan İnan, “Yoğun bir seçim çalışması içindeyiz, hızlı ve dinamik gidiyor. Burası benim için önemli. Bundan önce İzmir Gençlik Kolları Başkanıydım. Gençlerimizin özellikle yerel yönetimlerden kaynaklı olarak okul dışında vakit geçirilebilecek yerler konusunda ne kadar kısır olduğu malum. İçinde bulunduğumuz yer de köhneleşmiş ve atıl bir şekilde duruyordu. Alsancak gibi gençlerin yoğun olduğu yerde terk edilmiş duruyordu. Bugün, İzmir’in ramizi olacak şekilde bir yanda tüm imkanları ve spor kompleksiyle Alsancak Stadımız, dibinde bu kültür ve sanat fabrikamız var. 14 Mayıs, yüz yılın seçimi ve bizim için bir bağımsızlık mücadelesi. İnşallah ülkemizin kutlu yürüyüşünün büyük bir dinamizmle devam etmesi gibi bir arzumuz var” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU TAM BİR PROVAKATÖR

Dün Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik saldırıyı ve dozunu artıran şiddet olaylarına ilişkin değerlendirmede bulunan İnan, “Biz de seçim çalışmalarında gündem ve fikir takibini iyi yaptığım düşünüyordum. Ekrem İmamoğlu çok büyük bir provokatör. Bulduğu her fırsatı provokasyona uygun bir zemine çekiyor. İzmir’e gelip İzmir marşı söyleyip ardından Van’daki mitingde zafer işaretiyle, artıdan Öcalan’a yönelik meydanlarda ‘dişe diş’ sloganları atılırken… O mitingde bugün terör uzantısı partilerin yöneticilerinin çok hoyratça açıklama yaptığı bir zeminde onlara destek vereceksin. Ertesi gün Erzurum hiçbir bir ilde buluşma yapacaksın. Öncelikle onların bu siyaseti oturdukları dil provokasyon zeminine oturtuluyor. biz şiddetin de her türlü ötekileştirmenin de karşısındayız. Bunlar doğru değil. Ama siyaset yapış biçimi bu toplumun değerlerinden uzak olunca bu şekilde provokatör olmaya aday bir siyasetçi izlenimi ortaya koyasınız. Son birkaç haftadır ama muhalefet partisinden, geçmiş çizgileriyle orantılı bir tavır göremiyoruz. Bu ikiyüzlü siyaset. Milletimiz 14 Mayıs’ta hesabını soracak. Buraya gelip İzmir Marşı’nı söyleşip Van’da terör odaklı sloganlar atmak doğru değil” dedi.

İZMİR CHP’YE ÇOK BÜYÜK KREDİ SAĞLADI

Geçtiğimiz hafta Bostanlı’da karşıt görüşlü vatandaşlarla arasında geçen polemik ve genel saha çalışmaları üzerinden İzmir’in bakışına ilişkin izlenimlerini de aktaran İnan, “İzmir sokaklarını ve siyasetini biliyorum. Bostanlı’da yaşadığımız olay bizim için bir istisna oldu. İzmir’in genel kabulüymüş gibi adlandırmak doğru değil. Biz İzmir’de son seçimde yüzde 40’lara varan bir oy oranı yakaladık. Ama biz hep ‘biz anlatamadık, biz yapamadık’ diyorduk ama sahada bir farkı gördüm. Bir genel seçime gidiyoruz. Biz bu zamana kadar bir siyasi olarak hiçbir zaman rakibimizin aday listelerine karışmadık. 3,5 hafta içinde İzmir’i temsil edecek genç biri olmam vesilesiyle gördüğüm şu… CHP’nin vekil listesine çok yoğun bir tepki ve direniş var. İzmirli hemşerilerimiz bugüne kadar hem yerel hem de genel seçimlerde CHP’ye çok büyük kredi sağladı. Ama görünen o ki bu destek CHP’ye şımarıklık vermiş. Ama listelerinde… Bu şehre geliyorsunuz TSK’ya ‘çocuk katili’ diyebilecek kadar toplumdan uzak birini buradan aday gösteriyorsunuz.  Bunları görünce İzmirliler adına buna dikkat çekmek istiyorum. Burası hiç kimsenin bir siyasi laboratuvarı değil. İzmirli hemşerilerimiz de bunun farkında. 14 Mayıs’ta bu tarz terör yardakçılarına geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLERDE NEREYİ TERK ETMEDİK!

Kamuoyunda seçime yönelik kamuoyunda sıkça dile getirilen ‘AK Parti seçimi kaybetse de gitmez’ söylemlerine de yanıt veren İnan, “Son yerel seçimleri gördünüz. Nereyi terk etmedik! İstanbul, Ankara… 1950 yılından itibaren Türkiye’nin en güzel yaptığı iş seçim. Şeffaf ve katılın oranlarımız çok yüksek. O nedenle kaybedeceklerini anlayanlar her gün seçim sonuçlarına yönelik nasıl iftira atarız, şaibe yaratırız diye düşünüyorlar. Böyle bir şey mümkün değil. Biz son 40 yılda hiçbir zaman sandıktan, demokrasiden ve iradeden vazgeçmemiş bir iktidarız” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİ GENÇLER 25 YILIN HAKKINI SİZDEN NASIL ALACAK?

Seçimlerde İzmir’den beklentisini açıklarken ‘hizmet’ odağında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren İnan, şunları söyledi; “Bu seçim herkes için sürpriz sonuçları doğuracak bir seçim. İzmir’den de rekor sayıda milletvekili uğurlayacağımızı göreceksiniz. Cumhurbaşkanımıza da rekor bir destek alacağız. İzmir’de şehircilik çökme noktasına gelmiş durumda. Başka kentlerdeki yerel yönetim hizmetlerini gördükten sonra… Altyapı, ulaşım ve daha birçok konuda ne kadar geri kaldığımızı gördüm İzmir’de. Eğer biz 35 İzmir 35 Projeyi hayata geçirmeseydik İzmir’in geldiği hal çok farklı olurdu. Gönül ister ki yerel yönetimler bıraksın ama bırakmıyorlar ama biz bundan sonra bu takoz siyasetine karşı olacağız. İzmir’in sokaklarına İzmir hakkını alacak yazmakla olmuyor. Son 25 yıldır İzmir’in gençlerini siz geride bıraktınız. Peki İzmir’in gençleri 25 yılın hakkını sizden nasıl alacak?”

KRİMİNAL BİR İSMİN İZMİR’DE KAZANDIRILMASI…

İktidar partilerinin vekil adayı listelerinde eleştiri odaklarından biri olan CHP İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Yüksel Taşkın’ın “İzmir’de karşılığım var” sözlerini de değerlendiren İnan, “O isim bugünkü CHP’nin başına HDP’nin amiral gemisini oturtan isimdir. 15 Temmuz’dan 1 ay önce yazmış olduğu yazı… Bunlarda değişen bir şey yok. ‘Barış için Akademisyenler’e attığı imza ortada. Böyle kiriminal bir ismin İzmir’e kazandırılma noktasında CHP’nin tavrını İzmirlilere söylemem lazım. Zaten benim hatırlatmama da gerek kalmadı çünkü İzmirli bunun farkında. Ama yine de ben bunu dile getirmeyi kahraman gazilerimize ve şehitlerimize bir borç biliyorum” dedi.

ONLARIN ADAYLARI İZMİR’DE BİLE OY KULLANAMAYACAĞI İÇİN…

Millet İttifakı’nın seçim çalışmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aktif olması ve Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki belediye başkanlarının aynı aktifliği göstermemesine ilişkin soruya ‘ithal aday’ göndermesi üzerinden yanıt veren İnan, “Biz milletvekili adaylarımız olarak ikinci bölgede partimiz anlatmaya çok yoğun bir gayret gösteriyoruz. Onların adayları bu aktif siyaseti otaya koyamadıkları ve şehrimizi tanımadıkları için, hatta 14 Mayıs’ta burada oy kullanamayacakları için Tunç Bey bu cari açığı kapatmaya çalışıyor. Belediye başkanları adaylarımızın önünde değil, belediye başkanlarının da kendi işlerini yapması lazım. Ama tabii bugün AK Partili belediye başkanlarımızın yoğun bir destekleri var. Biz il teşkilatı olarak her kademede güçlü bir kenetlenme yakaladık” diye konuştu.

HÜDAPAR’IN TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞI BULUNMAMAKTADIR

Millet İttifakı'nın HÜDAPAR'a yönelik gerçekleştirdiği 'Hizbullah' eleştirilerini yorumlayan İnan, "Bugün HÜDAPAR'ın hiçbir terör örgütü ile bağı bulunmamaktadır. Parti programlarında herkes istediğini özgürce söyleyebilir. Cumhur İrtifakı olarak teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.