TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu’nun bize faydası var

AK Partili Hamza Dağ, seçim sürecinde yapılan açıklamalar üzerinden Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenerek “Kılıçdaroğlu’nun bize faydası var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu’nun bize faydası var

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında gündeme 28 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Seçim gündeminden ekonomi gündemine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Dağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenirken HÜDA PAR çıkışı da yaptı. Yerel yönetimlere ilişkin de yorumlar yapan dağ, Uzundere çağrısında bulundu.

ÜLKEMİZDE HUZUR VE SUKUNET VAR
14 Mayıs öncesi ve sonrasındaki süreci değerlendiren Dağ, ‘kutuplaşma’ söylemlerine değinirken ‘terör’ üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklenerek “Ben 2023 seçimlerinin çok da gergin geçtiğini düşünmüyorum. Şunu bilmeliyiz. Kutuplaşma demokraside olur. Kuzey Kore’de herkes aynı mesela. Siyasal görüşü ne olursa olsun insanlar yine aynı binada komşuluk yapıyor. Bu, insan ilişkilerimizi bozmuyor. Seçim döneminde liderlerin ifadeleri, yürüyen süreçler… Bunu genelleştirerek hep böyle gibi bir durum yok. Ben huzur olduğu kanaatindeyim. Ülkemizde huzur ve sükûnet var. Neden böyle oldu… Ekonomi başlığından bakalım. Pandemi sonrasında ekonominin bu hale geleceği belliydi. Amerika ve Avrupa Merkez Bankası para bastı. Dolayısıyla işsizlik mi enflasyon mu seçimini yapmanız gerekiyordu. Enflasyon sorununu dünyada en çok biz yaşadık. Şu anda da indiriyoruz. Tüketici Güven Endeksi’nde de bir sorun yok. Hatta yükseliyor. Şu anda 7’li koalisyon Cumhurbaşkanı adayı açıklandığından beri Kandil’den Suriye’nin kuzeyinden sürekli açıklama yapılıyor. Bunlar montaj da değil. Tamam duymadılar diyelim. Kaç tane TV programında ‘muhatap almıyorum’ dediler. ‘Biz terörü bitireceğiz’ diyebilirlerdi. Ama bir Genel Başkan biliyor ki bunu telaffuz ettiğinde bazı bağlantılarını yitirecek biliyor. Siyasetçi tavır ve duruş koyacak ortaya. O bizim lehimize de açıklama yapsa ‘Lanet olsun bizim lehimize açıklama yapma’ deriz. 3 ay olmuş. 3 aydır her yerde konuşuluyor. İlla terör örgütünü muhatap almasın. ‘Terör örgütünü bitireceğiz’ desinler. Ama birilerine verdiği sözler var. Diyemez bu yüzden. Terör örgütü 40 yıldır bu milletin anasını ağlattı. İlla muhatap almaya gerek yok. ‘Siz kimsiniz? Sizin bize sağlayacağınız faydaya ihtiyacımız yok’ diyebilirdi. Bugüne kadar söylenmedi ama artık söylense de bir anlamı yok” dedi.

HÜDA PAR’IN BİZE ETKİSİ OLMAZ
Son dönemde iktidar kanadına yönelik olan eleştirilerin odak noktası olan, Cumhur İttifakı bileşenlerinden olan ve kadınların sahiplendirilmesine ilişkin çıkışlarıyla dikkat çeken HÜDA PAR konusuna da değinen Dağ, “HÜDA PAR’ın kendi programlarıyla ilgili mevzu kendisini ilgilendirir. Bizim listelerimizden 4 vekil meclise girdi. Buradaki mesele şu. HÜDA PAR’ın bizim politikalarımız engellemesi mümkün değil. Böyle bir niyetleri ve etkileri yok. Ayrıca HÜDA PAR’la HDP aynı doğrultuda değil. Ama HDP’nin öyle bir durumu yok. HDP, seçime kadar CHP’nin politikasını etkilediği gibi seçimden sonra da etkileyecek gibi görünüyor. Okuyacaksanız şöyle okuyacaksınız. HÜDA PAR’ın Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde etkisi olur mu? Hiç olmaz” diye konuştu.

BİR KANUN ÇALIŞMASI OLDUĞUNDA…
Seçim sonrası Cumhur İttifakı’nda ayrılmanın söz konusu olup olmayacağı konusunda da değinen Dağ, “Siyaset müzakere işi. Öncelikle müzakere etmeliyiz. Bir kanun çalışması olduğunda öncelikle ittifak ortağımızla müzakere ediyoruz. Sorun çıkarmadıkları zaman devam ediyoruz. Biz ittifak konusunda 5 yılda tecrübelendik” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU OLDUKÇA BİZ SEÇİM KAYBETMEYİZ
Kılıçdaroğlu’nun seçim süreci boyunca yaptığı çıkışlara ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Dağ, ‘yalan’ iddiasında bulunarak şunları söyledi; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize faydası var. O orada olduğu müddetçe biz seçim kaybetmeyiz. Ama ülkeye faydası yok. Bunu sadece son dönem açıklamalarına göre söylemiyorum. 2018 seçimleri… Biz yüzde 50 üzerinde çoğunlukla seçimi almışız. Ertesi gün Muharrem İnce basın açıklaması yapıyor ve seçimin demokratiktir diyor. Ben Tanıtım Daire Başkanı olduğum günden beri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli yaptığı yalan açıklamaların doğrularını göstermekten yoruldum. Mesela yangınlar… Yapmış olduğu için siyaset yapma değil, bu ülkenin kurumlarına zarar verme politikası. Yani yalan söyleme işi bulaşıcı hale geldi. Mansur Yavaş da yalan söylemeye başladı. Seçim gecesi önemlidir. Bizdeki veriler onlarda da vardı. Onlar da doğruyu biliyorlardı. Yok ‘Bizdeki verilerle uyuşmuyor’ falan… Ama buna rağmen bir parti sözcüsü çıkıp konuşmadı. İki tane belediye başkanının imajını yerle bir edip parti yönetimi onları kullanmış oldu seçim gecesi. Ben Tanıtım Medya Başkanı olduğumdan beri görevim bu hale geldi. O yalanları aslını ortaya çıkarmakla geçiyor.”

1 MİLYON MÜLTECİYİ GÖNDERECEĞİZ
Yıllardır kangren haline gelen ve muhalefetin de seçim vaatleri arasında yer alan mülteci sorununda ‘rasyonellik’ çıkışı yapan Dağ, “Ama soru Türkçe soruluyor ve anlıyor. Basit bir kurgu. Suriye savaşından beri ülkemize sığınmacı ya da mülteci ne derseniz deyin. Canını kurtarmak isteyen inşaları ülkemize kabul ettik. 3 milyon civarı mülteci var. Burada önemli olan rasyonel bir tavır ortaya koyup koymadığı. Politika ortaya koyarken bu rasyonel mi değil mi? 2 sene içine mültecileri geri göndereceklermiş. Bunu nasıl yapacaksın? Biz afaki bir politika söylemiyoruz. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye çalıştık hep. Yaptığımız konutlar sayesinde 1 milyon mülteci geri dönecek. Ama 6 ay olur ama 1 sene. Biz gerçekçi politika yürütüyoruz. Bizim sınırlarımız şu ana kadar olmadığı kadar güvenli. Sürekli olarak siyaset olarak buradan bir fayda çıkar mı diye nemalanan bir siyasi anlayış var karşımızda. Suriyeliler can güvenliği için geldiler. Artık orada da bir güven ortamını tesis edilmesi gerekiyor. Biz burada 4 ülkenin bakanları, orada istikrarın sağlanması ve mültecilerin evine dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. O da olmazsa 1 milyon insanın barınacağı kentler yapıyoruz” dedi.

ÜRETİM ARTINCA İŞLER YERİNE OTURUYOR
Seçim ve ekonomi konusunda soğanın seçim öncesi ve sonrası fiyatları arasındaki farkı üretim ve arz-talep üzerinden değerlendiren Dağ, “Kirayı ayrı bir yere koymak lazım. Kira konusunda enflasyonun da üzerinde bir durum var. Çarşı Pazar… Soğanın seçim öncesi operasyon olma ihtimali konuşuldu. Biz Adana tarafındayken soğan arzın az olduğun ve yeni ürünlerin çıkarak doğan fiyatının düşeceğini söylediler. Seçim öncesi olması… 2019 seçimleri öncesinde de yine aynı şey oldu. Üretim artınca işler yerine oturuyor. Ama biz yine de araştırmalarımızı yapıyoruz. Kira konusu… En öne almamız gereken konulardan biri. İzmir’de arsa üretmemiz lazım. Şehir büyütmeyelim derken insanların hayat şartlarını da zorlaştırıyorsunuz” diye konuştu.

TUNÇ BEY’İN TALEP ETTİĞİ HER ŞEYİ KARŞILADIK
Yerel gündeme ilişkin de değerlendirmeler yapan Dağ, İzmir’de sık sık yaşanan ‘Ankara’da bekleyen dosya’ tartışmaları hakkında net konuşarak “Ben bu konuda Tunç Bey’in çok dürüst olduğu kanaatindeyim. Gerekeni söyleyecektir. Diyecektir ki bizim talep ettiğimiz her şey makuliyet çerçevesinde kabul edildi. Ankara noter değil neticede. Biz bir şey söylediğimizde bunun incelemesini ve değerlendirmesini yapıyor. Ankara da noter değil sonuçta. Gerekli incelemeler yapılıyor. Ancak Tunç Bey'in talep ettiği her şeyi yerine getirdik Tunç Bey’in bugüne kadar bizden talep ettiği her şeyi karşıladık” ifadelerini kullandı.

 UZUNDERE’DE TOKİ ÖRNEĞİ ÇAĞRISI
Uzundere’deki depremzedeler için de çağrıda bulunan Dağ, “Uzundere konusunda çağrım şu… Nasıl ki TOKİ’lerde yani depremzede konutlarında 2 yıl ödemesiz konutları depremzedelere verdiyse, Büyükşehir de oraları depremzedelere verebilir. Bu sorun olmaz. Mecliste karar alınır sadece. Soruşturma falan olmaz. Bunu yaparlarsa milletin gönlüne girerler. Biz de mutlu oluruz” diye konuştu.

SİYASETE DAHA UZUN SÜRE DEVAM EDECEĞİM
Bu dönem vekil seçilmemesine rağmen siyasette ‘tamam’ değil ‘devam’ diyen Dağ, yerel seçimleri işaret ederek şunları söyledi; “Milletvekilliği konusunda 3 dönem kuralını uygulanması için ısrar edenlerden biri oldum. 2018'da uygulamadaki sıkıntılar yaşıyoruz, bu dönem uygulamamız lazım. Ülkenin bu partiye 20 sene daha ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Gençlik kollarından beri siyasetin içindeyim. Baktığım nokta; verilen işi en iyisi ile yapayım, sonrası ya nasip. Konuya böyle bakıyoruz. ARGE başkanlığı, tanıtım ve medya başkanlığı... Hamdolsun seçim kampanyasını da yöneten bir olarak bunu da alnımızın akı ile yaptığımızı görüyoruz. Bildiğim bir tek şey var siyasete daha uzun süreler devam edeceğim. Genel seçimlerden sonra önümüzde bir yerel seçim var. Bu da bu şehre hizmet etme konusunda bana büyük bir imkân sağlayacaktır.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.