TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Aydın: Vaatler sözde kaldı!

İlçeye yeterince hizmet üretmediklerini öne sürdüğü Seferihisar Belediyesi ve Büyükşehir’i sert sözlerle eleştiren AK Partili Aydın, “2019 seçimlerinde çok güzel vaatler vardı ama geldiğimiz noktada bunların sadece sözde kaldığını görüyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 10:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Aydın: Vaatler sözde kaldı!

BURCU YANAR

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, İLKSES TV’de yayınlanan ‘Siyaset Kulisi’ programına konuk oldu. Programda İLKSES Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek’in sorularını yanıtlayan Aydın, önemli açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından Seferihisar’da yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri anlatan Aydın, ilçeye yeterince hizmet üretmediklerini öne sürdüğü Seferihisar Belediyesi ve Büyükşehir’i sert sözlerle eleştirdi.

TRAFİK VE OTOPARK SORUNU VAR

Seçim sürecinin yaklaşmasıyla birlikte çalışmaların da hız kazandığını söyleyen Aydın, “Bir seçim biter ertesi gün diğer seçim çalışmaları başlar diyerek çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. İlçenin en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu belirten Aydın, “Yaklaşık 15 yıldır ilçemizde CHP iktidarı var. Üstelik Büyükşehir Belediye Başkanı da çıkartmış bir ilçe. Vatandaşlar doğal olarak Büyükşehir’in imkanlarından daha fazla faydalanmayı bekliyor. Ama 4. yıla girerken bu konuda pek bir şey göremedik. Var olan sorunlar hep artıyor. Önem önemli sorunlardan biri trafik maalesef... Yaz kış aynı trafik yoğunluğunu hissediyoruz. Otopark da keza çok önemli bir sorun. Yıllardır toplanan Büyükşehir tarafından toplanan otopark bedelleri var ama karşılık olarak bir ağaçlık otopark bile göremiyoruz. Biz sürekli sahadayız, vatandaşlarla iç içeyiz. Haftanın bir günü halk günü yapıyoruz vatandaşlarımız taleplerini dile getiriyorlar. Bir bakıma ilçede küçük bir anket yapmış oluyorsunuz. Çıkan sorunlar hep aynı. Bu sorunların giderilmesiyle alakalı atılan bir adım yok maalesef. İdarecilerin bir plan dahilinde ilerlemesi lazım ve proje geliştirmesi lazım. Alternatif yol güzergahı belirlenmesi lazım ama maalesef bunları biz göremiyoruz şu an için” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN UMUDU KALMADI

İlçeye getirilecek hizmetler noktasında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e iş birliği çağrısı yaptığını fakat bir yanıt alamadığını dile getiren Aydın, “Siyaset yapılma amacı bulunduğunuz kente hizmet vermektir. Biz de bunun için yapıyoruz. Yaşadığım ilçeye bir değer katmaya çalıyorum. Bir belediyenin de başkanın da hedefinin bu olması lazım. Seçim zamanında verilen sözler var, her siyasinin. Seçim bittikten sonra bu sözlerin unutulmaması gerekiyor. Maalesef 2019 seçimlerinde çok güzel vaatler vardı ama geldiğimiz noktada bunların sadece sözde kaldığını görüyoruz. Ama biz bahanelerin arkasına sığınıp vakit geçirmektense ne yapabiliriz noktasında çalışıyoruz. Vatandaşların hem ilçe belediyesinden hem Büyükşehir’den bir umudu yok. Sorunlar sürekli katlanarak devam ettiği için böyle bir umutları kalmadı. Bunlar son 3 senede olan sorunlar değil. Tunç Bey, belediye başkanıyken de otopark, altyapı ve trafik sorunları vardı. Ama en üzücüsü bunların iyileştirilmesiyle ilgili proje ortaya atılmaması... Tanıtım yapmak en önemli unsur. Seferihisar’ın kaynaklarını satıp sadece bunu tanıtım noktasında kullanırsanız olmaz. Vatandaş büyük bir beklenti ile ilçeye geliyor. Eksikleri görünce bir daha gelmek istemiyor. Bizim ajandamızda farklı bir not yok. İlçemize yatırım noktasında ne kadar hizmet getirebiliriz diye bakıyoruz. Gelin bizden istediğiniz bir şey varsa oturalım, tartışalım diyoruz. Belediye başkanımıza da... 3,5 yıldır bu çağrıma bir sonuç alamadım henüz” şeklinde konuştu.

KAPALI SPOR SALONU MÜJDESİ

Sığacık Mahallesi Girlen mevkisinde yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi ile ilgili bilgi veren Aydın, hükümet tarafından ilçeye kazandırılması planlanan diğer projelerden şöyle bahsetti: “Millet bahçesi ile ilgili bir çalışmamız var. Girlen, ilçemizin çok gözde alanlarından birisi. 7-8 ay önce bir çalışma başlattık. Projeler hazırlanıyor, ihale süreci başlayacak. En kısa zamanda buraya bir Millet Bahçesi kazandıracağız. Seferihisar Kapalı Spor Salonu yıkılacak, ihalesi tamamlandı. İlçemize güzel bir kapalı spor salonu yapılıp vatandaşların kullanımına sunulacak. Depremde ağır hasar gören emniyet müdürlüğü binamız vardı, o da yıkıldı yenisi yapılıyor. Umarım yaz aylarına kadar tamamlanacak. Küçük sanayi sitesi olmadığı için işletmeler konutların yanında. 1 yıl önce çalışmalarına başladık, nisan ayında bakanımıza arz etmiştik. Kentsel dönüşüm müdürüne talimat verdi ve süreç başladı. 103 metrekarelik bir alan belirlendi. Projesi hazırlanıp küçük sanayi sitesinin inşaatına başlanacak. Hepsi bir yerde toplanacak, dükkanı olmayan dükkan sahibi olacak ve bunlara komşu olan konutlar da nefes alacak. Bizim yaklaşık 40 km sahil şeridimiz var. Burada balıkçılık ile uğraşan ve gezi tekneciliği yapanlar var. Bunların barınma sorunu vardı. İnsanlar kötü havalarda teknelerini sokak aralarına terk etmek zorunda kalıyordu. Sığacık için 12 Ekim’de ihale tamamlandı. Akarca bölgesinde de bir balıkçı barınağı hayata geçecek. Artık atıl durumda, sokakta tekne olmayacak.”

SULAMA HATLARI TAMAMLANIYOR

Tarımla alakalı projeler hakkında bilgi veren Aydın, “en güzel mandalinanın üretildiği merkez. Aynı zamanda bir zeytincilik bölgesi. Gödence ve Çamtepe mahallemizde baraj inşası var sulama hatları bitiyor. Yaz itibariyle sulama göleti devreye giderek. Sulu tarım yapılabilecek. Kavakdere barajında çok çiftçimiz var, onun da sulama hatlarında problem vardı. Talimatlar verildi yılbaşından sonra yenilenecek. Yaz sezonunda çiftçilerimiz daha iyi şartlarda tarımsal faaliyetlerini yerine getirecekler. Göreve başladığımızda çiftçilerimizin talebiydi bu. Yerelde üretilen ürünlerin aracısız tüketiciye üretilmesini istiyoruz. Bu amaçla bir kadın kooperatifi kurdu arkadaşlarımız. Adı, Seferihisar Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde satışı için yetkililerle konuştuk. HARIM marka ürünlerin üretim ve depolama devam ediyor. Bu marketlere gelmeyecek olanlar fakat ürünlere isteği olanlar için de dijital pazarlama platformu kuruldu” dedi.

ÜYE HEDEFİNDE YÜZDE 185 BAŞARI

“AK Parti Seferihisar olarak günün her dakikasında sahadayız” diyen Aydın, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bize ulaşma noktasında kimse güçlük çekmiyor. Bu çalışmalar ve projeler de bize olumlu olarak dönüyor. İzmir’de 30 ilçe var. AK Parti İzmir İl Başkanlığımızın öncülüğünde her ilçede üye çalışmalarımız var. Her ilçeye nüfus sayısına göre üye hedefleri konuluyor. Seferihisar İlçe Başkanlığı olarak şu anda İzmir’de birinciyiz. Üye yapma hedefini daha yıl bitmeden yüzde 185 ile hedefimizin üstüne çıkardık. Yapmış olduğumuz çalışmaların sahada bize geri dönüşü bu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.