TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den İzmir Barosu’na kınama

İzmir Barosu'nun seçimlere ilişkin açıklamasını kınadığını belirten Avukat Kayacan, “Son derece hukuk dışı ve siyasi bir açıklama olmuştur” dedi 

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’den İzmir Barosu’na kınama

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 
AK Parti İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Halit Aydın Kayacan; İzmir Barosu'nun seçimlere ilişkin açıklamasını kınadığını belirterek, İzmir Barosunu görevini yapmaya davet etti. Gazetemiz aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Kayacan, “Toplumu daha fazla germemek için basına servis etmediğimiz önemli bir tespitimizi yeri gelmişken açıklayalım. Birçok AK Parti seçmeni oy kullanmaya gittiğinde maalesef hiçbir seçimde olmadığı kadar çok imza kaydırması ile karşılaştı, yerine imza atıldığını gördü” iddialarında bulundu.

İBRETLE İZLEMEKTEYİM
Kayacan, “İzmir Barosu; seçimlerde ‘her okula en az bir avukat’ projesi ile katkı sunduğunu duyurmuştur. Usulden ve hukuktan bahseden baroların öncelikle kendilerinin usule, hukuka bir baro olarak herkesten çok dikkat etmesi gerekmektedir. Buna rağmen, görevli meslektaşlarımız vasıtasıyla andığı usulsüzlükleri önlemekten öte algı oluşturmaya çalışmaktadır. Nitekim eğer bir usulsüzlük varsa avukatın görevi o usulsüzlüğü gidermektir. Seçim öncesi İzmir Barosu da tam olarak bu kapsamda çalışma yürüttüğünü duyursa bile seçim günü değil, seçim sonuçları açıklandıktan günler sonra usule aykırılıkları gündeme taşımaya çalışmakta, algı çalışması yürütmektedir. Tüm bu açıklamaları iyi niyetli bulmuyorum. Bu çaba, vatandaşı vatandaşa; meslektaşı meslektaşa karşı getirme, kutuplaştırma çabasından ibarettir. Hukukçular, her yerde hukuku ve adaleti savunmalıdır. Tarafsızlığını zedeleyecek açıklamalar hukukçulukla bağdaşmamaktadır. İzmir Barosu'nun maalesef, hukuk kisvesi altında bir taraf olarak yer almakta olduğunu herkes gibi ben de ibretle izlemekteyim” sözlerini öne sürdü. 

SON DERECE HUKUK DIŞI VE SİYASİ 
“Bizde avukatlarımızla sahadaydık ve bizimde İzmir ilimizde tespit ettiğimiz AK Parti seçmeni üzerinde somut baskılar ve usulsüz uygulamalar bulunmaktadır”  cümlelerine dikkat çeken Kayacan, “Toplumu daha fazla germemek için basına servis etmediğimiz önemli bir tespitimizi yeri gelmişken açıklayalım. Birçok AK Parti seçmeni oy kullanmaya gittiğinde maalesef hiçbir seçimde olmadığı kadar çok imza kaydırması ile karşılaştı, yerine imza atıldığını gördü. Bizim de tespit ettiğimiz somut ve ortak usulsüzlükler vardır. Ama bunları hukuki bir üslupla dile getirmek dururken usulsüzlük iddialarını canımızı ve namusumuzu emanet ettiğimiz polisler üzerinden, daha henüz yüzyılın yıkımını ve acısını yaşamış, büyük kayıplar vermiş depremzedeler üzerinden iftiralarla yaftalayarak yapmak son derece hukuk dışı ve siyasi bir açıklama olmuştur” iddialarında bulundu. 

GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM 
Av. Kayacan son olarak, “Seçimler son derece sakin ve kardeşçe bir havada geçmişken, bunu takdir etmek yerine bir toma vurgusu yaparak ‘Gezi olayları’ algısına çevirmeye çalışan, insanları germeye ve kutuplaştırmaya hizmet eden İzmir Barosu'nu kınıyorum. İzmir Barosu'nun mezkur konudaki basın açıklaması ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gamze Şimşek'in seçimlere ilişkin yapmış olduğu açıklamalarını açıkça kınıyorum. İzmir Barosu, tarafgirlik seviyesinde eylemlere karışmaktan çekinmelidir.  Eğer hak ve adaletten bahsedecekse, merkezine sadece ve sadece hak ve adalet kavramını almalıdır. Hukuk kisvesi altında yapılan hukuksuzluğu ve usulsüzlüğü asla kabul etmiyorum. İzmir Barosunu meslektaşın hakkını savunan, hukuka hizmet eden bir kurum olarak görmek istiyor, görevini yapmaya davet ediyorum” çıkışında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.