TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de yeni başkan belli oldu

AK Parti İzmir İl Başkanı görevini yürüten Kerem Ali Sürekli’nin milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından partinin İzmir İl Başkanı olarak atanan isim belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 19:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir’de yeni başkan belli oldu

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde partilerde istifa hareketliliği yaşanırken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de seçimlerde İzmir’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti.

Sürekli’nin istifasının ardından başkanlık koltuğuna vekaleten AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş getirilmişti.

İstifa sonrasında parti kulislerinde yeni başkanın kim olacağı merak edilirken 3 isim öne çıkmıştı. AK Parti İzmir İl Başkanı görevi için Kocabaş, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve MÜSAİD İzmir Şube eski Başkanı Bilal Saygılı’nın isimleri parti kulislerinde öne çıkmıştı. Sürekli’nin istifa etmesinden 2 hafta sonra kritik bir gelişme yaşandı.

Başkanlık için konuşulan 3 isim bugün Ankara’da Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve görüşmenin ardından il başkanı belli oldu.

Bugün başkentte yapılan uzun görüşmenin ardından AK Parti İzmir’de yeni il başkanı Bilal Saygılı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.