TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de vekillik için yola çıkan isimler…

AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler için başvuru süresi sona erdi. AK Parti İzmir’de ise 200’e yakın isim milletvekili aday adaylığına başvurdu. İşte AK Parti İzmir’de vekillik yoluna çıkan isimlerden dikkat çekenler…

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir’de vekillik için yola çıkan isimler…

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

Genel seçimler için geri sayım devam ederken seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler içi başvuru süresine sona erdi.
13 Mart’ta başlayıp 22 Mart 19.00 itibariyle sona eren aday adaylığı başvurusunun sona ermesiyle birlikte AK Parti İzmir’de adaylık için 202 isim yola çıktı.


MEVCUT VEKİLLER TAM KADRO
Edinilen bilgilere göre; AK Parti İzmir’in mevcut milletvekillerinin tamamı yeni dönemde de ‘milletvekilliğine varım’ dedi. İzmir’de mevcut vekillik görevini sürdüren vekillerden 1. Bölgeden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı,  Cemal Bekle, Mehmet Ali Çelebi, 2. Bölgeden ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır milletvekilliği için başvurularını yaptılar.
ESKİ BAŞKANLAR DA ADAYLIK YOLUNA GİRDİLER
AK Parti İzmir’de milletvekilliği için yola çıkan isimlerden bazıları da başkanlık görevini icra eden isimler oldu. Geçmiş Dönem Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif uğurlu ve Geçmiş Dönem AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da son gün il başkanlığına gelerek 2. Bölgeden milletvekili aday adaylığı başvurularını yaptılar. Karabağlar eski Belediye Başkanı adayı Bilal Doğan İzmir 1. Bölgeden aday adaylığı başvurusunu yaptı.
ESKİ KAYMAKAM DA BAŞVURUDA BULUNDU
AK Parti İzmir’de milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda eski kaymakamların da isimleri geçti. İzmir’de 2013- 2019 yılları arasında Karabağlar ve Buca Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Sadık Tunç’da 1. Bölgeden milletvekili aday adayı oldu.  Tunç ayrıca 6 Şubat tarihli deprem felaketinin ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde görevlendirilmişti. Bölgedeki çalışmaları yöneten Tunç, uzun süredir deprem bölgesinde koordinasyon çalışmalarını idare etmişti.
İL YÖNETİMİDEN ADAY OLANLAR
Milletvekilliği için başvuranlar arasında İl yönetiminden de dikkat çeken isimler oldu. AK Parti İzmir İl eski Başkanı Kerem Ali Sürekli olmak üzere birçok isim vekillik için yola çıktı. Sürekli, 2. Bölgeden aday adayı oldu. Yönetim içinden ayrıca 1. Bölgeden, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Ulgaç, AK Parti İzmir İl Sosyal Politikalar Başkanı Semiha Paçacı ve Arge, Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İbrahim Derici ve Bölge AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Nil Güneri, 2. Bölgeden ise İzmir İl Başkanvekili Ali Aslan ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci milletvekili aday adayı oldu.
İLÇE BAŞKANLARI DA HAMLE YAPTI
AK Parti İzmir’de milletvekilliği için yola çıkan isimler arasında görevlerinden istifa eden ilçe başkanları da yer aldı. Buna göre 1. Bölgeden; Gaziemir ilçe eski başkanı Serdar Muçay, Karabağlar ilçe eski başkanı İrfan Doğruca, Karaburun ilçe eski başkanı Adem Avcı, Balçova ilçe eski başkanı Berkhan Yıldızhan ve Çeşme ilçe eski başkanı Hatice Yeliz Karataş, 2. Bölgeden; Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Menemen ilçe eski başkanı Ahmet Can Çelik ve Selçuk ilçe eski başkanı Selim Girbiyanoğlu milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundular. 
MKYK’DAN 2 İSİM İZMİR ADAYI
AK Parti İzmir’den adaylık yoluna girenler arasında MKYK’da görev yapan isimlerin olması da dikkat çekti.  AK Parti MKYK üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı 1. Bölgeden, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Gerçek Tekin 1. Bölgeden, AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Gözde Keskin 1. Bölgeden ve AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Burçin Oğuz 2. Bölgeden milletvekili aday adayı oldular. 
MHP’DEN DİKKAT ÇEKEN TRANSFER 
AK Parti İzmir’den aday adaylığı için yola çıkan bir diğer isim de 2011 MHP İzmir Milletvekili aday adayı olan Sedat Demirer AK Parti İzmir’de 2. Bölgeden aday adayı oldu.  
ÖNCE CHP’DEN SONRA AK PARTİ’DEN ADAY OLDU
Transferle aday adayı olan bir diğer isim de 2015 yılında CHP’den İzmir’de 1’nci Bölge aday adayı olan ve 31 Mart 2019’da yerel seçimlerde CHP’den Buca belediye başkan aday adaylığını açıklayan Aysun Önal Uyar oldu. Uyar, AK Parti İzmir’den 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu.
DİKKAT ÇEKEN DİĞER İSİMLER…
AK Parti İzmir’de aday adayı sayısı en yüksek olan bölge olan 1. Bölgeden aday adayı olan isimler arasında dikkat çekenler; Kordon İş İnsanları Derneği Başkanı ve Konak Kızılay Başkanı Ömür Şanlı, Urla Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürlü Sibel Karol, BÜRO MEMUR-SEN IZMİR 1Nolu Şube Başkanı Mucip Uludağ, İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Dursun Bülent Tercan, Milli Beka Hareketi Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ege Bölge Sorumlusu Tevfik Aladağ, İl Başkanı Danışmanı Münir Ensari ve Memur-Sen İzmir Temsilcisi Abdurrahim Şenocak yer aldı.
2. Bölgeden aday olan isimler ise; AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı ve İZBB eski Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti AR-Ge Genel Başkanı Mustafa Şen’in Yardımcısı Muhammet Doğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Danışmanı Necip Fazıl Kurt, AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım ve Menemen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yeşim Sever oldu.
SIRA TAMAYÜL YOKLAMASINDA

AK Parti'de aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından 25 Mart Cumartesi günü milletvekili olacak isimler için aday adaylarının oylayacağı temayül yoklaması yapılacak.
Yoklamada, İlçe başkanları, ilçe asil üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, kadın kolları yönetimleri, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri ile mahalle başkanları oy kullanacak.
Haksız rekabetin önlenmesi adına; milletvekilleri, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları oylamanın dışında tutulacak ve bu kişiler dışındaki aday adayı olan isimler oylanacak. Temayül Yoklamasında üyelerin 150’ye yakın ismi oylaması bekleniyor. 
Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak yoklamada 30 sandık kurulacak ve sonuçlar genel merkez sistemine dijital olarak yüklenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.