TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de hareketli saatler

Seçimin ikinci tura kalmasıyla hareketli günler başladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın bugün art arda toplantılar gerçekleştirdiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 12:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir’de hareketli saatler

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimini geride bırakırken seçimde, cumhurbaşkanlığı seçimi, herhangi bir adayın yüzde 50+1 oy alamaması nedeniyle ikinci tura kaldı.  İlk turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de yüzde 63,5, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 31,5 bandında oy almıştı.

Türkiye, 12 gün sonra ülkenin 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken siyasi partiler de yeniden seçim çalışmaları için düğmeye bastılar.

Dün, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan toplantının ardından bugün de AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan hareketli saatler yaşandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bugün, il başkanlığında art arda toplantılar gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde partinin İzmir’deki ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Saygılı’nın ilçe başkanlarının ardından İzmir milletvekilleri ve vekil adaylarıyla toplantıya girdiği ifade edildi.

ANA GÜNDEM SEÇİM VE OĞAN SEÇMENİ

Toplantıların ana gündem maddesinin ise 12 gün boyunca AK Parti’nin İzmir’de izleyeceği yol haritası olduğu belirtildi. Seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’den aldığı oy 2018 yılına göre düşüş gösterirken, hedeflen oy oranı da tutturulamadı. Toplantıda mevcut tablonun masaya yatırılacağı ve ona göre ilçelerde topyekun bir şekilde yapılacak çalışma planı çıkarılacağı öğrenildi.

Saygılı’nın ayrıca milletvekillerinin ardından AK Partili ilçe belediye başkanlarıyla da toplantı yaparak hem seçimin kritiğinin yapılacağı hem de ilçelerde yapılacak çalışmaların görüşüleceği ifade edildi.

AK Parti İzmir’de 2 haftalık seçim çalışması sürecinde ana hedefin, İzmir’den beklenenin üzerinde bir oranla yüzde 4,8 ve ülke genelinde yüzde 5,5 oy oranına sahip olan ancak ikinci tura kalamayan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın oylarının olduğu belirtildi. AK Parti İzmir’de çalışmaların odağının Oğan seçmenlerini çekmek olduğu ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.