TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de düğüm çözülüyor

Değişim ve yenilenme çalışmalarının hız kazandığı AK Parti İzmir’de 13 ilçe başkanının istifasının ardından yerlerine atanacak isimlerin bugün belirleneceği ifade edildi

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir’de düğüm çözülüyor

Türkiye genel seçimlerin hemen ardından yerel seçimlere doğru yol alırken partilerin seçimlerdeki aday adaylığı hareketliliği arttı.

Hareketliliğin yaşandığı yerlerden biri de değişim ve yenilenme hareketinin başladığı AK Parti İzmir olurken geçtiğimiz haftalarda, AK Parti İzmir’de yerel seçimlerde aday olmak isteyen 13 ilçe başkanı aday olmak için AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ya istifalarını sunmuşlardı.

TEMAYÜLDEN 95 İSİM ÇIKMIŞTI

İstifaların sunulmasının ardından geçtiğimiz hafta, yeni ilçe başkanlarının belirlenmesi için parti temsilcileriyle temayül yoklaması yapılmıştı.

Yoklamada, 13 ilçede 95 ilçe başkan aday adayı çıkmıştı.

ANKARA YOLCUSU

Öte yandan; AK Parti İzmir’de ilçe başkanları düğümü bugün çözülüyor. İzmir’in 13 ilçesine atanacak ilçe başkanları bugün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak görüşmeler sonucunda belli olacak.

Edinilen bilgilere göre; başkan adayları bugün, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş ile Ankara’ya gitti.

Daha önce Saygılı’nın her ilçe için kapsamlı araştırma ve görüşme sürecinin sonunda belirlediği 3 başkan adayının Ankara’ya gittiği belirtilirken adayların AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile görüşeceği ifade edildi.

Yerel seçim arifesinde ince eleyip sık dokunarak belirlenen ilçe başkan aday adayları arasından gün içerisinde Kandemir ile yapılacak görüşmelerin ardından yeni ilçe başkanlarının belli olması bekleniyor.


BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: AK Parti İzmir’de flaş istifa!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.