TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de bir istifa daha: Vekillik için yola çıktı

AK Parti’de ise geçtiğimiz hafta aday adaylığı için istifa süresinin başlatılmasıyla AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ’ın vekillik için yola çıktığı ve meclisteki görevinden istifa ettiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir’de bir istifa daha: Vekillik için yola çıktı

TENZİLE AŞÇI - KULİS HABER

2023 genel seçimleri için seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte partilerle milletvekili aday adaylığı hareketliliği başladı.

AK Parti Genel Merkezi’nin 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler için istifa sürecini başlatmasıyla birlikte partide istifa hareketliliği yaşanmaya başladı. İstifalar için düğmeye basılmasıyla birlikte geçtiğimiz haftadan bu yana gerek ilçe başkanlarından gerekse il yönetiminden art arda birçok istifa gelirken son olarak AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ da milletvekili aday adaylığı için resmen yola çıktı.

Büyükdağ’ın milletvekili aday adayı olabilmek için meclis üyeliği görevinden istifa ettiği öğrenildi. Öte yandan; Büyükdağ’ın mevcutta yürüttüğü kadın kolları il başkanlığı görevinden istifa etmesinin zorunlu olmadığı ve görevinin adaylığına engel teşkil etmediği ifade edilirken il kadın kolları başkanlığı görevine devam edeceği öğrenildi.

Büyükdağ’ın gün içerisinde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na gelerek resmen milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığı belirtildi.

Büyükdağ'ın kadın kotasından vekillik listesine girmesine kesin gözüyle bakıldığı iddia edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.