TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile destek programına nasıl başvuru yapılır?

Ailelere 950 TL destek yardımı dağıtılıyor! Aile destek programına nasıl başvuru yapılır? Destek ücretleri ne kadar,şartları neler?

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aile destek programına nasıl başvuru yapılır?

RIDVAN AKÇAY

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Aİle Desstekleme Programı' Kapsamında 3,3 milyon haneye 4,3 milyar TL değerinde destek yapılacağı açıklanmıştı. Nisan ayının gelmesiye beraber ödemelerin ne zaman yapıacağı ve ne kadar olacağı sorusu ise yeniden gündeme geldi.

Aile Destek Programı ödemeleri Nisan ayında da ödemelere devam edecek. Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik gösteriyor. Aralık ayı itibariyle hesaplara yatırılan destekleme ücreti vatandaşların TC kimlik numaralarının son hanesine göre sırasıyla yatırılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfasından yapılan açıklamada; "Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır" ifadelerine kullanıldı. 

DESTEK PROGRAMI ÜCRETİ NE KADAR?
Bakanlıktan yapılan açıklamda, Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan desteklerin, Haziran 2022 - Mayıs 2023 tarihleri arasında en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta yapılacak. Tutar bilgileri ise şu şekilde; 

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL 
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL 
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL 
1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMINA BAŞVURMA ŞARTLARI NELER?
Temmuz 2023 tarihinde sona erecek olan Destekleme Programının başvuru şartları ise şu şekilde; 
Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

ÇOCUKLU AİLELERE EK DESTEK
Kapsamın genişletilmesi ile birlikte getirilen Çocuk Destek Bileşeni ile hak sahibi hanelere sağlanacak ek destek tutarları, hanedeki çocuk sayısına göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan çocuk sayılarına göre;

Hanedeki Çocuk Sayısı
1-2 çocuklu hanelere - 350 TL
3 çocuklu hanelere - 450 TL
4 çocuklu hanelere -550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere - 650 TL
350 ile 650-TL arasında değişen tutarlarda ek ödeme gerçekleştirilecektir. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.