TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Davutoğlu: Sinan Ateş’in katillerini bulacağız

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı liderleri ile birlikte Gündoğdu Meydanı’nda konuştu

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ahmet Davutoğlu: Sinan Ateş’in katillerini bulacağız

ÇAĞLA GENİŞ - NURETTİN BAKİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, “İzmir’e ufuk şehri dedim yeni bir ufka ihtiyacı var milletimizin. 21. yüzyıla yeni bir ufuk çizmek için buradayız. İzmir’e kader şehri dedim çünkü İzmir istiklalimizin ve cumhuriyetimizin kaderinin yazıldığı şehirdir. İzmir burada bugün bu devasa kalabalıkla dünyanın her bir köşesine diyor ki biz buraya yeni bir ufuk çizmeye yeni bir kader yazmaya geldik. Yeni bir ufka yürüyoruz. Bu manzara kolay olmadı, aylarca toplandık görüştük. Ama hiçbir şeyimiz gizli olmadı. Şimdi ülkemizi iki kader yolu bekliyor ya şu anda otoriter yolsuzluk düzeni ile kirlenmiş cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devam edecek ya da Türkiye’yi birleştiren Millet İttifakı yola devam edecek. 14 Mayıs günü sadece iktidar değişimi yaşanmayacak cumhuriyetin 2. yüzyılının yol haritasını ortaya çıkaracağız. 6 eksenle aramızdaki farkı anlatayım. Birincisi demokrasi ve özgürlükler insan hakları. Eğer bu Cumhur İttifakı denilen yamalı bohça yoluna devam ederse bugünkü baskılar devam edecek ve özgürlük kavramımız kalmayacak. Ama biz gelirsek özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Hiçbir vatandaş dışlanmayacak. Herkes eşit vatandaşlığın onurunu yaşayacak.

''HİÇ KİMSE HİÇBİR CİNAYETİN ÜZERİNİ ÖRTEMEYECEK''

Gençler attıkları tweet dolayısıyla cezalandırılmayacak. Herkes istediği gibi inanacak, giyinecek, konuşacak. İkincisi adalet… Devletin dini adalettir diyen bir inançtan geliyoruz. Adaletin olmadığı hiçbir yerde huzur olmaz. Bugün talimatla yürüyen yargı mekanizmasını tam ve bağımsız bir yargı sistemine dönüştüreceğiz. İlk olarak da Sinan Ateş’in katillerini bulup mahkemeye çıkacağız. Hiç kimse hiçbir cinayetin üzerini örtemeyecek. Üçüncüsü insan onuruna yakışır bir hayat standardı ve ekonomik düzen. Bu sistem fakiri daha fakir zengini daha zengin yaptı. Yiğidi kuru soğana muhtaç ettiler. Dördüncüsü size siyasi ahlak temiz siyaset sözü veriyoruz. Türkiye’de bir yolsuzluk düzeni hakim, kimse hesap sormuyor. Bir bakan kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan sattı, Erdoğan ona teşekkür ederek uğurladı. Faiz, uyuşturucu baronları millete hakim oldu. Biz bunun hesabını sorarız. Bir ülkenin içişleri bakanının uyuşturucu baronları ile resimleri çıkarsa bunların üstünü örtmek için vatan millet hamaseti yapar. Beşincisi devletimiz kurumları büyük ölçüde yıprandı. Temiz siyasetle ve liyakatla Türkiye’yi bütün kurumlarıyla ayağa kaldıracağız. Altıncısı ise dünyaya açık, onurlu bir ülke. Dış politikasıyla, şeffaflığıyla örnek alınan bir ülke. Bugünlerde bu kader kavşağında seçimi kaybedecekleri görenler saldırganlaştı. Benden sonra başbakanlık yapan biri var. Seçilmedi bile atandı. Siz onu belediye başkanı bile yapmadınız. Diyor ki, 14 Mayıs’ta yabancı istilacılara milleti terk etmeyeceğiz. Biz Millet İttifakı bu ülkenin tek bir kuruşunun emeğinin yabancılara istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbirimiz yabancılarla ilişki içinde değiliz ama ne yapacağız biliyor musunuz? Tarihimizde olmadığı gibi geleceğimizde de hiçbir cumhurbaşkanına aptal olmayın diye mektup yazılamayacak. İzmirlilerin o seçmediği başbakana önce şunu söylemek isterim. Sen yurt dışında olduğu iddia edilen milyon dolarları ülkemize getir sonra yabancı istilasından bahset.

''HERKES ÖZGÜRCE YAŞAYACAK''

14 Mayıs günü her bir sandığa sahip çıkacağız, söz mü? İzmirlilerin iradesidir Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan. Bir mesajım da Cumhur İttifakı seçmenine. 15 gün içinde size diyecekler ki eğer onlara oy verirseniz kazanımlarını kaybederseniz. Onlara diyeceksiniz ki biz o 6 lidere ve 2 belediye başkanına güveniyoruz. Hiçbir kazanımımız kaybolmayacak. Eğer Erdoğan samimi olsaydı Kılıçdaroğlu’nun başörtü yasasına destek verirdi. Sulandırdı ve rafa kaldırdı. Diyecekler ki onların terörle işbirliği var. Bu ülkeyi asla hiçbir terör örgütünün etkisine bırakmayız, faaliyete izin vermeyiz. Ama kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan eden bu demokrasi düşmanlarına da asla geçit vermeyeceğiz. Herkes özgürce yaşayacak. Savunma sanayisini bunlar durduracak diyecekler. Sanayimiz daha da güçlenecek. Ama geldiğimizde bir şeyi yapacağız. 15 Mayıs’tan sonra TRT ekranına Osman Öcalan’ı kim çıkardıysa hukuk önünde onlardan hesap soracağız. İmralı’dan kim mektup getirdiyse terörle işbirliği yapan odur. İzmir yeni bir kader yazmaya hazır mısın?” diye sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.