TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar'da uyuşturucu tacirlerine kapsamlı operasyon

Afyonkarahisar’da uyuşturucu satıcılarına yönelik polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 112 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Afyonkarahisar'da uyuşturucu tacirlerine kapsamlı operasyon

Afyonkarahisar’da uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve kullanmak suretiyle torbacı olarak tabir edilen sokak satıcıları ile etkin mücadele edilebilmesi için Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca Planlı ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ yapıldı.

“112 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI”
Gerçekleştirilen operasyonun detaylarını ise Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, operasyon için çalışmanın 5 aydır sürdüğünü kaydederek, “Polis bölgesinde 108, jandarma bölgesinde 22 olmak üzere toplamda 130 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti suçundan yakalanması ve uyuşturucu başta olmak üzere suç unsurlarının ele geçirilmesi için 130 adrese arama kararı alınmıştır. Bu kapsamda sabah saatlerinde kentimizde 196 ekip, 30 özel harekât, 22 jandarma komando unsuru olmak üzere toplamda 814 personel, 1 helikopter, 2 hava aracı ve 14 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile eş zamanlı operasyon yapılmış, polis bölgesinde 93 şüpheli, jandarma bölgesinde 19 şüpheli olmak üzere toplamda 112 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır” dedi.
Öte yandan, operasyonla ilgili yapılan basın açıklamasına Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Dr. İbrahim Seydioğlulları ile Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel de katıldı.

“EKİPLERİ VALİ, EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ VE KOMUTANLAR UĞURLADI”

Görüntülerde polis ve jandarma komandolardan oluşan 814 personelin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinden çıkışları yer alırken aynı zamanda ekip ve araçları Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Dr. İbrahim Seydioğlulları ile Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ve İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel’in uğurladığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca helikopterlerin baskın yapılan adreslerde arama yapılırken, güvenlik aldıkları da görülüyor.
Operasyon sonucunda yakalanan 112 şüphelinin işlemleri devam ederken, önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.