TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar’da pastırma sıcakları sürüyor

Her mevsim soğuk bir memleket olarak akıllara kazınan Afyonkarahisar’da Kasım ayında yaz havası yaşanıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Afyonkarahisar’da pastırma sıcakları sürüyor

Afyonkarahisar’da kasım ayının ilk hafta sonunda termometreler  24 dereceleri gösterirken, bazı vatandaşlar sıcak giden havaların adeta ‘küresel ısınma ve mevsim değişikliklerinin’ görünün yüzü olarak yorumladı.  

Kentte uzun süredir devam eden sıcak hava dalgası kasım ayının ilk hafta sonunda da sürdü. Adeta pastırma sıcakları diye adlandırılan güneşli ve açık bir havanın hakim olduğu kentte güneşi gören birçok vatandaş tıpkı yaz mevsiminde olduğu gibi park ve bahçeleri doldurdu. Meteorolojik verilere göre kentte termometreler ise gün içerisinde 24 derece seviyelerine çıktı. Kasım ayında yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte özellikle gençlerin yazın olduğu gibi kısa kollu tişört ve göleklerle gezmeye devam etmeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Torunu ile birlikte sokağa çıkan vatandaşlardan Celalettin Kaya, kentte bu yıl 4 mevsimi değil adeta iki mevsimi gördüklerini ifade ederek, “Benim yaşım 65 bugüne kadar böyle mevsim değişikliği görmedik, gerçekten havalar çok sıcak gidiyor ve kuraklık var. İlim yönünden ‘küresel ısınma’ deniliyor, mevsim değişiklikleri var. 4 mevsimi görmedik bu yıl adeta iki mevsimi yaşadık” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Afyonkarahisar’da otomobil refüje çarpıp takla attı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.