TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adaylık istifaları o koltukları boş bıraktı: Yeni başkanlar kimler olacak?

İzmir’de siyasi partilerin il başkanlığı koltuklarında adaylık istifası rüzgarı yaşanıyor. AK Parti ve DEVA Partisi’nde gerçekleşen istifaların ardından yeni il başkanlarının kim olacağı merak konusu olurken, kulisler de hareketlenmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 06:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Adaylık istifaları o koltukları boş bıraktı: Yeni başkanlar kimler olacak?

İLKSES (KULİS HABER) - Seçim takviminin açıklanmasından sonra gözler 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine çevrilirken, yoğun bir istifa ve aday adaylığı trafiği yaşanıyor. İzmir’de de partilerin il başkanlığı koltuklarında bu yönde büyük hareketlilik var. Süreçte milletvekili aday adayı olmak için ilk istifa, geçen yıl ekim ayında İYİ Partili Hüsmen Kırkpınar’dan gelmişti. Ardından CHP’li Deniz Yücel, il başkanlığı görevinden istifa ederek vekillik için resmen yola çıkmıştı. İYİ Parti İzmir’de boşalan başkanlık koltuğuna gerçekleşen il kongresinin ardından Sinan Bezircilioğlu geçerken, CHP İzmir’de ise görevinden ayrılan Yücel’in yerine Şenol Aslanoğlu atanmıştı. Son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, aynı gün görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylığı için yola çıkma kararı aldı. Öte yandan Genç Parti İl Başkanı Koray Günüç’ün de milletvekili adaylığı için görevini bıraktığını açıklamasıyla kentte bir partinin daha il başkanlığı koltuğu boşalmış oldu. Adaylık başvuru süresi devam eden Saadet Partisi’nde ise İl Başkanı Mustafa Erduran’ın da milletvekili adaylığı için istifa etmesi bekleniyor.

HIZAL İSMİ ÖNE ÇIKTI
Dün Kerem Ali Sürekli’nin milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifasını açıklamasıyla birlikte gözler yine il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağına çevrildi.

Sürekli’nin istifasının öncesinde parti kulislerinde il başkanlığı için AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, MÜSİAD eski Başkanı Bilal Saygılı ve Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın adı geçmişti. Gelinen son noktada Kocabaş yeni il başkanı atanana kadar vekil başkan olarak göreve başlarken AK Parti İzmir’de yeni il başkanı için öne çıkan ismin ise Hızal olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; Genel Merkez’in diğer illerde il başkanlığı için il yönetimi içinden birinin başkan seçilmesi yönünde talimat verdiği ancak İzmir’de Özgür Hızal’ın adına onay verdiği iddia edildi. AK Parti İzmir’de yeni il başkanının 20 Mart Pazartesi günü atanmasının beklendiği ifade edildi.

MECLİSTE KOLTUKLAR DEĞİŞİYOR

Hızal’ın il başkanı olarak atanması durumunda Büyükşehir Meclisi’ndeki görevinden istifa etmesi gerektiği gündeme gelirken olası bir atanma durumunda meclisteki değişikliklere de karar verildiği iddia edildi.

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre; Hızal’ın il başkanı olarak atanması durumunda grup başkanvekilliği koltuğuna AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız oturacak. Sözcülük görevine ise AK Partili meclis üyesi Burçin Kevser Sevil’in getirileceği iddia edilirken Sevil’in geçtiğimiz günlerde il yönetim kurulu görevinden istifa ettiği öğrenildi. 

ÖSEN’İN YERİNE KİM GEÇECEK?
DEVA Partisi İzmir’in Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen’in adaylık istifasının ardından yerine gelecek isim de merak konusu… Parlamentoya girmek için yola çıkan Ösen’in yerine parti kulislerinde konuşulan en güçlü isim ise DEVA Partisi Buca İlçe Başkanı Aybar Uygur olduğu iddalar arasında.

DEVA PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANLIĞINDAN AYBAR UYGUR AÇIKLAMASI

Öte yandan yaptığımız kulis haberin ardından DEVA Partisi İzmir İl Bşakanlığından konu ile ilgili bir açıklama geldi. İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "DEVA Partisi Tüzüğü 46. Madde 4. Fıkra gereği “Bir kongre döneminde, alt teşkilatın kongresi tarafından teşkilatın zorunlu veya ihtiyarî organlarından birine seçilen üyeler, aynı kongre döneminde üst teşkilat organlarına aday olamaz ve aday gösterilemez.” Buna istinaden DEVA Partisi İzmir Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen’in milletvekili aday adayı başvurusu sonrası il başkanlığı makamına kongrede seçilmiş il yönetim kurulu üyeleri arasından vekaleten atama yapılacağını kamuoyuna bildiririz" ifadelerine yer verildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.