TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 aylık ‘iktisat maratonunda’ sona doğru: Başkan Soyer’den durum değerlendirmesi

Tunç Soyer, çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf gruplarının düzenlediği paydaş buluşmalarından elde edilen nihai metnin hazırlandığı toplantıda, İktisat Kongresi’nde son duruma ilişkin değerlendirme yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
8 aylık ‘iktisat maratonunda’ sona doğru: Başkan Soyer’den durum değerlendirmesi

TENZİLE AŞÇI

15-21 Mart tarihleri arasında düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında, Ağustos 2022’den bu yana belirli aralıklarla düzenlenen çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf gruplarının düzenlediği paydaş buluşmalarında son dönemece girildi.

Buluşmaların ardından nihai bildirgeye son hali verilmesi için paydaşlar ve Yüksek İstişare Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde son kez toplandı.

Toplantının ortasına gelenin noktaya ilişkin basın mensuplarına bilgilendirme yapan Başkan Soyer, uzlaşmanın öngörülerinden uzun sürdüğünü belirtirken kongrede son 3 güne girildiğini belirtti.

PAYDAŞLARIN UZLAŞAMADIĞI KONULAR OLURSA…

WhatsApp Image 2023-03-19 at 12.55.47

Metne henüz son halinin verilmediğini belirten Başkan Soyer, eksiksiz bir iş ortaya koymak istediklerini ifade etti ve “Toplantının tam ortasındayız ve bitirmeyi ön görüyorduk ancak henüz tamamlanamadı. Büyük ölçüde paydaş çalışmaları tamamlandı, bu çalışmalar kapsamında yüksek istişare kurumumuz değerlendirmek için bir araya geldi. Gözden kaçan veya ihmal edilen hususlar varsa onları tamamlamaya çalışıyor. Yüzde 80’i bitti metnin. Son etapta da metnin son haline kavuşturulasına gayret edilecek. Metinden kastım da giriş bölümü. Yani paydaların aldığı karar çerçevesinde bir giriş bölümü ortaya konulacak. Yarın, eğer paydaşların aralarında uzlaşamadığı konular olursa onları da müzakere edecek. Salı günü de son metni oylamaya sunacağız. Bu akşam millet ittifakının genel başkanları misafirimiz olacak. İktisat Kongresi çerçevesinde değerlendirmeler yapacaklar. Onlar da bizim çalışmalarımıza ilham verecek ve Türkiye’nin geleceğini dair açıklamaları olacak” dedi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK ÇALIŞMALAR OLACAK

Belediye başkanları toplantısıyla ilgili de bilgi veren Başkan Soyer, “Yarın da tüm belediye başkanlarımızın katılımıyla yerelde dirençli kentler yaratmanın görüşmeleri yapılacak bu toplantıdan da önemli bir çıktı elde edeceğiz. 8 aylık maratonun sonuna yaklaşıyoruz. 3 gün içinde yapılacak son değerlendirmelerle de geleceğe bırakacağız bir kongreyi tamamlamış olacağız. Bu kongreyi burada sonlandırma niyetinde değiliz. Her sene bir ilerleme raporu gibi alınan yolu göreceğimiz toplantılar yapacağız. Bu, Yüksek İstişare Kuruluyla değerlendirecek tematik toplantılara çevrilebilir. Tüm bu çalışmaları kongre adıyla sürdürmek niyetindeyiz. Biliyoruz ki ülkemizin geleceğini aydınlatacak çalışmalar olacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.