TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 aylık ‘İktisat maratonu’ sona erdi! Soyer’den değişim mesajı: Bambaşka bir Türkiye’de…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın iktisat Kongresi kapanış konuşmasında değişim mesajı verdi ve “Bu kararların hayata geçirilmesiyle birlikte geleceğimiz daha aydınlık olacak. Ve çok daha başka bambaşka bir Türkiye’de huzurla yaşayacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
8 aylık ‘İktisat maratonu’ sona erdi! Soyer’den değişim mesajı: Bambaşka bir Türkiye’de…

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sivil bir girişim olarak düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Geleceğin ekonomi politikalarına yol gösterecek” sözleriyle tanımladığı İkinci Yüzyılın iktisat Kongresi sona erdi.

Sekiz ay süren maratonun sonunda; çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf paydaş grupları, uzman buluşmaları ve yüksek istişare kurulu toplantılarıyla şekillenen yeni yüzyıla yön verecek politika önerilerini içeren bildirgenin oylanmasının ardından Başkan Soyer, kongrenin kapanış konuşmasını yaptı.

_MR38225

‘İZMİR TÜRKİYE’YE BUNU MİRAS ETTİ’ DEDİRTECEKSİNİZ

Oylamanın hemen ardından delegelere seslenerek ‘geleceğe miras bıraktınız’ diyen Soyer, “Toplam 61 ilke ve 211 karar var. 27 maddede şerh var. Her birinize çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir iş yaptınız. Geleceğe bırakacağınız önemli miraslardan biri, bu kongredir. Bu nedenle herkesi ayrı ayrı kutluyorum. Bu iktisat kongresi bize şunu gösterdi Eğer bir ortak akıl inşa etmek için yola çıkarsanız bu uzun ve çetrefilli bir yoldur. Ama eğer bunu göze alırsanız… Çok zor ve çetrefilli yollardan geçtik. Ama şundan emin olun. Aldığınız kararları ortak akılla alırsanız o kadar güçlü oluyorlar ki… Siz ortak aklın mutabakatının kıymetini ortaya çıkardınız. Sadece siz biz değil. Bizden sonra yaşayacak insanlara da İzmir, Türkiye’ye bunu miras etti dedirteceksiniz” dedi.

_MR24045

TÜRKİYE’Nİ YENİDEN İNŞASI İÇİN BİR ARAYA GELDİK

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin gerçekleştirilme ortamıyla ilk kongrenin gerçekleştirilme ortamını benzeten Soyer, yoksulluk ve yıkıma dikkat çekti ve “8 aydır uzun bir maraton koştuk. Aynı 100 yıl öncesinde olduğu gibi. 100 yıl öncesindeki büyük yıkım, hayatını kaybeden on binlerce vatandaşımız, büyük yoksulluk, yıkılmışlık… Her yerde büyük bir umutsuzluk varken aynı Erzurum Kongresi’nde yapıldığı gibi ulusun sınırlarının belirlendiği o kongrede olduğu gibi 100 yıl önce İzmir’de de Misak-ı İktisadi’nin esasları ortaya konulmuş. Çok önemli kararlar alınmış o dönemde. Bugün de Türkiye’sinde çok katmanlı krizler yaşanırken… Yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı vatandaşlarımıza büyük bedeller ödetirken, 6 Şubat felaketiyle on binlerce vatandaşımızı hayatını kaybetmişken, Türkiye’nin tüm olumsuz koşullarından Türkiye’nin yeniden inşası için bir araya geldik. Nihayetinde yüksek İstişare Kurulu aylarca süren çalışmaları istişare etti. Bugün tüm çalışmalardan sonra alınan tüm kararları delegelerin oylarına sunduk tek tek. Bütün bunların toplanmasıyla, uzun süren bu maratonu sonlandırıyoruz. Bu çalışmalar bize hem umudu hem de memleketin geleceğine dair hepimizin özgüveninin yenileme imkanı verdi. Biliyoruz ki aynı atalarımızın yaptığı gibi huzur içinde, sağlıkla, barışla bir arada yaşayacağız sağlıklı kentler inşa etmek mümkün” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-03-21 at 17.17.28

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Değişim mesajı vererek konuşmasını sonlandıran Soyer, “Çok önemli kararlar alındı bugün. Ama bunlar kadar önemli olan bir şey de kararların alınması yöntemiydi. Bir demokrasiydi. Tüm paydaşlar ortak bir gelecek tasavvuru kurdular. Bu tasavvuru ortak bir gelecek anlamına geliyor. Biz bu kararların takipçisi olacağız. Bu kararların hayata geçirilmesiyle birlikte geleceğimiz daha aydınlık olacak. Göreceksiniz… Bir şey değişecek her şey değişecek. Ve çok daha başka bambaşka bir Türkiye’de huzurla yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.