TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Resmi Tatil mi? İşte Detaylı Bilgi ve Tören Programı

En çok arananlar listesine bu defa 30 Ağustos Zafer Bayramı’na sayılı günler kala, 30 Ağustos’ta resmi tatil olup olmadığı merak konusu olurken, sektör yetkilileri tarafından konu ile ilgili açıklama geldi. Tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 17:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Resmi Tatil mi? İşte Detaylı Bilgi ve Tören Programı

30 Ağustos’un hafta içine denk gelmesi ile birlikte milyonlarca çalışan Zafer Bayramı’nda tatil olup olmadığını merak ederken, bazı vatandaşlar da 29 Ağustos’ta  yarım gün izin verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Sektör yetkilileri konu ile ilgili açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu.

30 Ağustos resmi tatil mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı’na sayılı günler kala bu defa en çok arananlar listesine 30 Ağustos’un Zafer Bayramının hafta içine denk gelmesi ile birlikte milyonlarca çalışan tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tatil olup olmadığını merak konusu olurken, bazı vatandaşlar da 29 Ağustos’ta  yarım gün izin verilip verilmeyeceğini merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca çalışan tarafından merak konusu olan konu ile ilgili sektör yetkilileri tarafından açıklama yapılarak kamuoyuna duyuruldu. Cumhuriyetin kuruluşunda önemli payı olan Büyük Taarruz’u anmak adına kutlamalar, 30 Ağustos 2023 Zafer Bayramı Anıtkabir’deki anma törenleri ile başlayacak. Türkiye’de her sene olduğu gibi bu senede 30 Ağustos 2023 günü, Türkiye genelinde resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

Zafer Bayramı nedeniyle başta başkentimiz Ankara olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirilen kutlama ve törenler düzenlenmektedir. Bu kapsamda da Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, nedeniyle, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenmiştir.

Zafer Bayramı töreni ne zaman başlıyor?

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, nedeniyle, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği çerçevesinde  Zafer Bayramı nedeniyle kutlamalar 30 Ağustos 2023 tarihinde saat 07.00’de başlayarak saat 24.00’te kadar devam edecektir. Başkent Ankara’da Saat 12.00’de yirmi bir pare top atışı yapılacaktır. Başkent Ankara’da Zafer Bayramı tören ile ilgili diğer detaylar ise şu şekilde yer alıyor;

Zafer Bayramında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak adına Anıtkabir’e Cumhurbaşkanı tarafından çelenk konulması ile birlikte İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göklere çekilecek. Daha sonra ise Cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanı tarafından tebrikat kabul edilir. İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göklere çekilmesi ile birlikte tören geçişi ve programda yer alan diğer faaliyetler birebir birer uygulanır. En son Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından taktim edilir.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.