TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Patilerin Festivali tanıtıldı

Konak Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Patilerin Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda İzmirli hayvanseverlere bir de müjde veren Başkan Batur, 4 Ekim’de Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2022 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
3. Patilerin Festivali tanıtıldı

NURETTİN BAKİ

Konak Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü 8 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek Patilerin Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Konak Belediyesi’nin Basmane Oteller Sokağı’ndaki başkanlık ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Abdül Batur’un yanı sıra festivale destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda hayvansever katıldı. Burada İzmirli hayvanseverlere bir de müjde veren Başkan Batur, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılacağını dile getirdi.

İZMİR’İN KALBİNDE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İzmir’in kalbinde çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirten Batur, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimizTürkiye’nin en büyük doğa ve yaşam festivali olan ‘Patilerin Festivali 3’ için 8 Ekim’de Gündoğdu’da bir araya geliyoruz. Saat 13.00’den akşama kadar sürecek festivalimizde can dostlarımızın güzellik ve yetenek yarışması, kukla dans gösterisi, İzmir Down Sendromu Derneği roman dans gösterileri ve birçok eğlenceli aktiviteler olacak” dedi.

FARKINDALIK YARATAN FESTİVAL

Doğa, çocuk ve hayvan hakları, özellikle son yıllarda dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine yönelik farkındalığı arttırmak niyetinde olan festivale geçen yıl yoğun ilgi geldiğini ifade eden Başkan Batur, “Konak Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana özellikle hayvan dostu derneklerle birlikte çalışıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzle birlikte sokaktaki canlarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye, yem ve mama desteği vermeye devam ediyoruz. Amacımız sokaktaki hayvanları sahiplenme bilinci oluşturmak. Çünkü sokaktaki hayvanları sahiplenirseniz, onlara daha fazla iyilik etmiş oluyorsunuz. Geçtiğimiz yıl sahiplendirme standımızda 23 can dostumuz yuvalarına kavuştu. Sokaktaki bir cana bir nefes olmak bence çok güzel. Bizde buna vesile olduğumuz, farkındalığı yarattığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. İzmirlilere ‘zakkum’ müjdesi Zakkum Grubu’nun sahne alacağının altını çizen Batur, “Solistlerine de sevgilerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum. İzmir demokrasinin, barışın ve özgürlüğün kentidir ve özelikle hayvan hakları konusunda diğer kentlere örnek olacak çalışmalara imza atmıştır. Bunu sürdürmeye devam edecek. Çünkü bu gezegen can dostlarımızla güzel çünkü bu gezegen hepimizin” açıklamasında bulundu.

BATUR’DAN KEDİ EVİ MÜJDESİ

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması’na ‘Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’ ile katıldıklarını hatırlatarak, “Buradan kazandığımız ödülle merkezimizi hayata geçirdik. Önümüzdeki günlerde açılışımızı gerçekleştireceğiz. Burada bulunan tüm hayvan severlerimizi de şimdiden 4 Ekim Hayvanları Koruma gününe özel Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi açılışımıza davet ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.