TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

24 Kasım… Öğretmenler Günü

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2022 05:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 05:11
24 Kasım… Öğretmenler Günü

Yılın en anlamlı günlerinden biri de elbette 24 Kasım Öğretmenler günüdür.

Benim için gerçekten çok özel bir gün. Öğretmenlerimizi için böyle bir günün olması sevindirici. Aslında her gün saygıyı hak eden, bu mesleğin emektarlarını bir gün de olsa özel olarak kutlamış oluyoruz.

Şimdi ilkokulda olmak ve ilkokul öğretmenim rahmetli Ruhiye Dinçel’e bir kamyon dolusu çiçek vermek isterdim. Mekanın cennet olsun, nurlar içinde yat öğretmenim.

Öncelikle tüm rahmetli öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dileyelim, ailelerine ve milletimize de sabırlar dileyelim. Sonra evet bu gün halen öğretmenlik yapan ve emekli olmuş öğretmenlerimize seslenelim. ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Böyle kıymetli ve gerçekten bir ülke için en önemli olan mesleği icra ettikleri, zorluklarına göğüs gerdikleri için tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.

Bazen öğretmen olabilir miydim diye kendi kendime soruyorum, hatta benzetiyorlar ama ben biraz sabırsız ve tez canlı biri olarak sanırım öğretmenliği yapamazdım. Büyük bir sabır ve emek isteyen bu mesleğe gönül veren tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.

Elbette günümüz koşullarında mali konularda ne kadar daha iyileştirme yapılabilir bilmiyorum. Bunu devletin başında olanlar, Milli Eğitim Bakanı ve çalışanları bilecekler. Ama bildiğim bir şey var ki bir ülke kalkınacak ise eğitim yönünden çok güçlü atılımlar ve çalışmalar yapmalı. Bunu da sadece öğretmenleri ile gerçekleştirebileceklerini asla unutmamalılar. Öğretmenlerin aklında geçinme problemi olmamalı sadece eğitim ve öğretime, okula ve öğrencilerine odaklanmalı. Bu husus devlet büyüklerince sağlanmalı.

Ulu önder, başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN öğretmenler hakkında sözlerine de yer vermek isterim.

“Cumhuriyet sizden “ Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür”nesiller ister.”

“Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. “

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.

“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

Umarım bu anlamlı sözleri önce öğretmenlerimiz, sonra öğrencilerimiz onların velileri ve halkımız benimser, iyi anlar ve öğretmene ve eğitime gereken önemi verme gayretinde olurlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.