TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 yılının ilk öğrenci hareketliliği Kuşu Lisesinden...

null

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2023 yılının ilk öğrenci hareketliliği Kuşu Lisesinden...

Kütahya ili Simav ilçesinde eğitim hizmeti veren ilçedeki tek çok programlı lise olan Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde 2 farklı türde eğitim veren 30 yıllık bir okuldur. Anadolu Lisesi (40 öğrenci) ve Anadolu Meslek Lisesi (60 öğrenci)  olmak üzere toplam 100 mevcutlu bir okul olan Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu elektrik bölümü 12.sınıf ta sınıf mevcudu 10'dur.Bu öğrencileri için yazılmış ve hibe desteği almış Erasmus 2022KA122-VET-000074102 numaralı Enerji Verimliliğinde Avrupa Şirketleri ile İşbirliği isimli Erasmus Projesi Mesleki Eğitim alanında 2023 yılının ilk öğrenci hareketliliği olarak  başladı.

Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesinde 5  öğrencileri Alihan Aydoğan, Metehan Dumlupınar, Adem Akın, Samed Sabit Demirtaş, Nurullah Demirel ve refakatçi olarak bir öğretmen Muammer Gökalp ile birlikte 09.01.2023 saat 10.40 uçağı ile İzmir Adnan Menderes Havalimanından İstanbul aktarmalı Bükreş'e hareket etti. 
Böylece ülkemizden  2023 yılının  Mesleki Eğitim öğrenci hareketliliği başlamış oldu. 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 29 bin euro bütçeli proje kapsamında Romanya da 21 gün staj yapıldıktan sonra Romanya Ekibinin 29 Ocak 2023 tarihinde yurda dönüş yapacağı bildirildi.

13 Şubat 2023 te ise okulun diğer ekibinden 5 başka öğrenci ve Elektrik Öğretmeni refakatünde Portekiz Braga şehrine giderek 21 gün staj yapacak böylece Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi elektrik bölümü 12.sınıf toplam 10 öğrencisi ve 2 öğretmeni Avrupa stajını tamamlamış olacak.

Geçen yıl Yenilenebilir enerji konulu Erasmus Projesinden sonra bu sene enerji verimliliği konulu Proje ile üst üste 2 yıl öğrencilerini Avrupa ya staja gönderen okulun bu başarısı dikkatleri çekerek bir çok vatandaşın takdirini topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.