TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret için bugün kritik gün. Asgari ücret komistonu bugün 3. kez toplanacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasına göre, bugün yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Peki 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret ne olacak?

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2023 yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün saat 14.00’te üçüncü kez toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Komisyon toplantısından sonra asgari ücret kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Komisyonda işçileri temsil eden TÜRK–İŞ, 7.785 TL’lik açlık sınırını, pazarlık başlangıç rakamı olarak açıkladı. HAK–İŞ insan onuruna yaraşır bir asgari ücret talebinde bulunurken rakam telaffuz etmedi. DİSK ise asgari ücretin net 13 bin 200 lira olmasını istedi. Komisyonda işvereni temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise “makul asgari ücret” çağrısında bulundu.

11 büyükşehir belediyesini elinde bulunduran CHP, asgari ücretin 10.128 TL olması gerektiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan anket sonuçlarına göre kamuoyunun beklentisi 7.845 TL olarak hesaplandı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.