TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 Kemeraltı Çalıştayı hazırlıklarını sürdürüyor

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Karaçorlu, “Hedeflerimizi belirlemek ve bunlara yönelik çalışmalarımızı yapmak istiyoruz" diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
2023 Kemeraltı Çalıştayı hazırlıklarını sürdürüyor

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nde 1-2-3 Eylül 2023 tarihlerinde yapılması hedeflenen 2023 Kemeraltı Çalıştayı’nın toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Eski Konak Belediye Başkan Erdal İzgi ve çalıştayın paydaşları katılım sağladı.

Hedefler belirlendi

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, Kemeraltı esnafının farkındalığını ve Kemeraltı esnafının sesinin duyulmasını sağlayacaklarını söyleyerek tarihler arasında hem çalıştay hem de Kemeraltı’nın belli noktalarında etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Görkemli bir çalıştay için hazırlıklara başlandı

İlki 2020 yılında online olarak gerçekleştirilen 3 günlük çalıştayın ardından 2. Kemeraltı Çalıştayı için çalışmalar hız kazandı. Bu sene düzenlenecek olan çalıştaya yönelik açıklamalarda bulunan Karaçorlu, “Hedeflerimizi belirlemek ve bunlara yönelik çalışmalarımızı yapmak istiyoruz. Çalıştayımızın görkemli olması için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Tiyatro etkinlikleri, geziler, söyleşiler, şiir dinletileri yapılacak. Bunları İzmir ve duyarları çevrelerin destekleriyle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 Paydaşlar katkı sağlayacak

Katılımcı dernek ve gruplara yönelik açıklamalarda bulunan Karaçorlu, “Çalıştaya; Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi, Ulusal Eğitim Derneği, İzmir Milli Kütüphane Vakfı, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Toprak Çocukları Seramik Atölyesi, Sart Tiyatro Topluluğu, Spartaküs Sanat Merkezi, İzimizi Kaybetmeyelim Youtube kanalı ve İzmir Mülteci Derneği katılacak ve Yeni Bakış Gazetesi basın desteği sağlayacak” dedi. 

‘Destek olmaya hazırız’

Çalıştaya yönelik değerlendirmelerde bulunan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “İlk çalıştayda biz de vardık. Pandemi imkanlarında destek olmaya çalıştık. Kemeraltı’nda şu anda altyapı ve Kemeraltı’na aidiyet duygusunu geliştirebilme yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir an önce esnafın sorunlarını çözerek nefes alalım dediğimiz bir dönemdeyiz. Çalıştay kapsamında neyi yakalamak ve duyurmak istediğimizi belirlemeliyiz. Bize düşen yerde destek olmaya hazırız” dedi.

‘Süreç iyi yönetilmeli’

Eski Konak Belediye Başkan Erdal İzgi ise sürece yönelik yaptığı değerlendirmede esnafın odaklanmasını ve ilgisini çekmesi gerektiğini belirterek, “Bu yüzden çalıştay için doğru bir tarih seçilmelidir. Kim neyi temsil edecek şekillenmesi ve hedefini belirlemesi gerekiyor” diye ifade etti. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.