TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16. Masal Evi kapılarını açtı: Soyer’den İZBAN müjdesi!

İzmir’in 16’ncı Masal Evi, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in katılımıyla gerçekleşen törenle Menemen Asarlık’ta kapılarını açtı. Törende Masal Evi projesini kent geneline yaymaya devam edeceklerini vurgulayan Soyer, Asarlık sakinlerine bir de İZBAN durağı müjdesi verdi

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 10:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
16. Masal Evi kapılarını açtı: Soyer’den İZBAN müjdesi!

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen ‘Masal Evi’ projesi kent genelinde yaygınlaştırılıyor. Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje kapsamında on altıncı Masal Evi, Menemen’de açıldı. Menemen Asarlık Masal Evi, Başkan Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşen törenle kapılarını açtı.

YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLAR KADER DEĞİL

Yoğun katılımla gerçekleşen Masal Evi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Soyer, Masal Evi’nde hem kadınlara hem de çocuklara destek sağladıklarını belirtti. Başkan Soyer, “Bu kadar kalabalık beklemiyordum, iyi ki varsınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Menemen’in doğusunda, doğunun kaderini yaşamaya devam eden kardeşlerim... Şunu bilin... Başımın üzerinde yeriniz var, çünkü sizin yüzünüz gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Bu bereketli topraklarda, bu cennet vatanda, bu köprü medeniyetlere ev sahipliği yapmış coğrafyada hiç kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Şundan yana içiniz rahat olsun. Bu yaşadıklarınız bir kader değil. Yatağa aç giren çocuklar kader değil” dedi.

İZMİR ALSANCAK’TAN İBARET DEĞİL

Projeyi kent geneline yaymayı sürdüreceklerini kaydeden Başkan Soyer, “Adına masal evi dedik, bunu çok sevgili dostum Sunay Akın koymuştu. Bunu büyütecek, İzmir’de yaymaya devam edeceğiz. Hayat pahalılığı, işsizlik, yoksulluk herkesi derinden etkiliyor. Hele Asarlık’ta İzmir’in arka sokaklarında... Limontepe’de, Cengizhan’da, Onur Mahallesi’nde... Özelikle İzmir’in yarattığı refahtan payını alamayan mahalleler. İzmir sadece ön sıradaki Alsancak’tan ibaret değil. Burada yaşayanlar en az onlar kadar hak sahibi bu memlekette ama bugüne kadar o haklarını teslim alamamışlar. Çok az kaldı bu hikayeyi değiştireceğiz. Bu topraklar kimseyi aç bırakmayacak. O zenginlik bugüne kadar sadece birilerini zengin etti. Sadece birilerinin cebini büyüttü. Bu düzen değişecek. Bu düzeni hep beraber değiştireceğiz, bir şey değişecek, her şey değişecek. Çok az kaldı!” ifadelerini kullandı.

O İZBAN DURAĞI BURAYA GELECEK

Konuşmasının sonunda muhtarlardan gelen talepleri değerlendiren Başkan Soyer, bir de müjde verdi. Asarlık’a İZBAN durağı getirmek için çalışmaları başlattıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Çocuk parkı, dere ıslahı... Hepsini yapacağız, İZBAN durağını da yapacağız. Süreci başlattık, hiç merak etmeyin. O İZBAN durağı buraya gelecek” açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.