TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

100 yıl sonra yeniden: Kadın ve İktisat Kongresi

100 yıl sonra yeniden düzenlenecek olan Kadın ve İktisat Kongresi öncesinde BASİFED tarafından basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Başkan Tunç Soyer de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
100 yıl sonra yeniden: Kadın ve İktisat Kongresi

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) ortaklığı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) desteğiyle Tüpraş’ın Tema sponsorluğu ile gerçekleştirilecek ‘Kadın ve İktisat Kongresi’ yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek. Bu kapsamda Nefes Restoran’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı basın ile tanışma toplantısı yapıldı.

50’DEN FAZLA KADIN DERNEĞİ TEMSİLCİSİ

Kongreye, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yürüten 50’den fazla kadın derneği temsilcisinin katılacağını aktaran BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Hazırlık toplantıları, buluşmalar ve forumlar sürüyor. ‘Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz’ sloganıyla yola çıkan kongrenin hazırlık çalışmalarına paralel olarak yapılacak forumlardan ilki Kadın ve İktisat Kongresi olarak belirlendi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek forumda birçok farklı meslek grubundan kadın bir araya gelecek. Buluşmaya ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yürüten 50’den fazla kadın derneği temsilcisi katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 100 yıl sonra yeniden düzenlenecek olan kongreye herkesi davet ederek toplantıya katılanlarla hatıra fotoğrafı çekti.

FORUMUN AÇILIŞINA DAİR
İdil Türkmenoğlu moderatörlüğündeki forumun açılışını İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Ege Yönetim Danışmanları Derneği (EgeYDD) Yönetim Kurulu Başkanı E. Pınar Kılıç, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner yapacak. Forum kapsamında İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar birer konuşma yapacak.
KADINLARIN İKTİSATTAKİ YERİ
Gazeteci ve yazar Özlem Gürses’in akışını yöneteceği ve moderatörlüğünü Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in üstleneceği öğleden sonraki ikinci bölümün açılışı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı tarafından yapılacak. ​Tarih, demokrasi, ekoloji ve inovasyon alanlarında kadınların iktisattaki yeri ve önemi üzerine gerçekleştirilecek çeşitli oturumlarda Dr. Serdar Şahinkaya, Özge Bulut Maraşlı, Güliz Öztürk, Didem Duru, Bekir Ağırdır, Doç. Dr. Özlem Kaygusuz, Raziye İçtepe Akyol, İrem Oral Kayacık, Burak Aydın, Zehra Öney, Elvan Ünlütürk, Nilay Kökkılınç, Buket Uzuner, Mert Fırat gibi değerli konuşmacılar bulunacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.