TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım'da okullar tatil olacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yılı nedeniyle, ülke genelinde anma törenleri düzenlenecek. Öğrenciler ise 10 Kasım'da okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım’da okullar tatil olacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım'da okullar tatil olacak mı?

10 Kasım'da her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatı anılacak. 85'inci vefat yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma törenleri düzenlenecek. Öğrenciler ise 10 Kasım'da okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki, 10 Kasım resmi tatil, yarım gün mü? 10 Kasım'da okullar tatil olacak mı?

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

Mustafa Kemal Atatürk'ün 84. vefat yıl dönümü olan 10 Kasım 2023 Cuma günü resmi tatil değildir. Bu nedenle okullar, bankalar ve devlet daireleri normal çalışma saatlerinde açık olacaktır.

Bankalar ve devlet kurumları, belirlenmiş mesai saatlerine göre hizmet verecektir.

TÜRKİYE'DEKİ RESMİ TATİLLER

Türkiye'deki resmi tatiller genellikle ulusal bayramlar ve genel tatiller olmak üzere iki ana kategoride toplanır. Ülkedeki tek ulusal bayram Cumhuriyet Bayramı'dır. Genel tatil günleri içinde resmi ve dini bayramlar yer alır.

Resmi bayramlar arasında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Zafer Bayramı bulunurken, dini bayramlar Kurban ve Ramazan Bayramlarıdır. Bunlar dışındaki genel tatil günleri ise yılbaşı, Emek ve Dayanışma Günü ve Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak belirlenmiştir.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tarihte bugün ne oldu? 8 Kasım

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.