TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonsuzluk Tınıları Konak’ta yankılandı

Türkiye turnesine İzmir’den başlayan dünyaca ünlü müzik grubu Mehmet Polat Trio, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Sonsuzluk Tınıları’ adlı konseriyle İzmirli müzikseverlerden tam not aldı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sonsuzluk Tınıları Konak’ta yankılandı

Müzik yaşamını Hollanda’da sürdüren Udi Mehmet Polat’ın, kendi adını taşıyan ‘Mehmet Polat Trio’ grubu ile çıktığı Türkiye turnesinin ilk konseri Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşti. Güzelyalı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Sonsuzluk Tınıları adıyla dinleyiciyle buluşan Mehmet Polat Trio, özgün müzikleriyle salonu dolduran İzmirlilere muhteşem bir gece yaşattı. 2007 yılından beri Hollanda’da yaşayan ve müziğe kattığı farklı ezgilerle adını duyuran Mehmet Polat, kendi tasarımı olan 13 telli ud ile sergilediği performansla büyük beğeni toplarken; kendisine sahnede eşlik eden Neyzen Sinan Arat ile Hollandalı Arp Sanatçısı Brenda Dor-Groot da izleyicilerden tam not aldı.

GEZİ’Yİ UNUTMADILAR

Mayıs ayında ülkemizdeki tüm müzik marketlerde yerini alacak Spring (Bahar) adlı albümünden parçaları ilk kez İzmirli müzikseverlerin beğenisine sunan Mehmet Polat Trio’yu izlemeye gelenler salonu doldurdu. Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde gerçekleşen konserde Gezi direnişi de unutulmadı. Grubun Gezi için yazdığı You are not Alone (Yalnız Değilsiniz) adlı parça salonda duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Ortadoğu ve Afrika ezgilerinin Balkan ritimleriyle harmanlanan özgün bestelerden oluşan konserde, İzmir’de yaşayan sanatçı Ruşen Alkar da sahne aldı. Konser finalini Aşık Veysel’in Dostum Dostum adlı türküsü ile yapan müzisyenlere eşlik eden dinleyiciler, Mehmet Polat Trio’yu ayakta alkışladı. İzmirli olmamasına rağmen yurtdışında gittiği her yerde İzmir’in Türkiye’nin en çağdaş kenti olduğunu söylediğini dile getiren Polat, “Bugün İzmir’de olmaktan ve müziğimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. Konser sonunda Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak da sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür etti ve yeni yılda kaliteli işlerin süreceğini, değerli sanatçıları İzmirlilerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Yeni albümlerinin Türkiye turnesine Konak Belediyesi’nce düzenlenen Sonsuzluk Tınıları konseri ile İzmir’den başlayan Mehmet Polat Trio, ilerleyen günlerde Bursa, Çanakkale ve İstanbul’da da sahne alacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.