TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKTİDARA ADAYIZ

Yeni kurulan Vatan Partisi’nde Vatan Partisi Genel Saymanlığı’na Tugay Şen getirilirken, İzmir İl Teşkilatı Başkanı olarak Mustafa Tosunlar atandı

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İKTİDARA ADAYIZ

ANIL YIKGEÇ

Yeni kurulan Vatan Partisi yönetim kadrolarını oluşturmaya devam ediyor. İzmir İl Teşkilatında yapılan basın toplantısında Eski İzmir İl Başkanı Tugay Şen’in Vatan Partisi Genel Saymanlığı’na getirildiği ve Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığına ise Mustafa Tosunlar’ın atandığı açıklandı.

Vatan Partisi Genel Saymanılığına seçilen Eski İzmir İl Başkanımız Tugay Şen 15 Şubat 2015 tarihinden itibaren Vatan Partisi kurultayında vatanda birleşenlerin partisini, vatan için bir araya gelenlerin her şey vatan için diyenlerin partisini yarattıklarını belirtti. O günden itibaren sadece internetten partiye 8 bin yurttaşın başvuruda bulunduğunu ifade eden Şen, “Bu Türkiye siyasi tarihinde benzeri örneği yaşanmamış bir olaydır. Bu örnek bile göstermektedir ki, Vatan Partisi Türkiye’deki büyük bir siyasi boşluğu doldurmuştur. Ve biz Türkiye’de var olan iktidar boşluğunu doldurmaya adayız. En son yaşandığı üzere ülkemizin, toplumumuzun, ecdadımızın manevi değerlerini bile koruyamaz hale gelen, kaçırma operasyonunu bir kahramanlık operasyonu gibi pazarlamaya çalışan AKP hükümetinin yarattığı iktidar boşluğunu Vatan Partisi olarak doldurmaya hazırız ve adayız” dedi.

VATANSEVERLERİN PARTİSİ

Partiye yeni katılımların kamuoyuyla paylaşıldığını söyleyen Şen, “Organlarımızda yer alan kişilerde göstermektedir ki, artık sağ sol demden milli-gayri milli ayrımına dayanan bütün milli kuvvetleri, bütün milli öncüleri milliyetçi, halkçı, sosyalist bütün vatanseverleri Vatan Partisi’nde toplamaya başladık. Bu kapsamda Vatan Partimizin yeni dönem yönetim organları belirlenirken Merkez Karar Kurulumuzun oy birliği ile verdiği karar neticesinde Vatan Partisi Genel Saymanı olarak görevlendirilmiş bulunuyorum. Bugüne kadar İşçi Partisi İzmir İl Başkanlığı görevini 2009 yılında bu yana altı yıl boyunca büyük bir gururla yerine getirmeye çalıştım. Bu süreç içerisinde İzmir’de üyelerimizle ve dostlarımızla birlikte çok büyük işlere imza attık. İl Başkanlığı görevim sırasında elde ettiğim tecrübelerimle atan Partimizin Genel Saymanlık görevini yürütmek için çalışacağım. Çalışma merkezim Ankara olacak ama ben hiçbir zaman bir ‘Ankaralı’ olmayacağım. Bir İzmirli olarak çalışmalarımı ve siyasi hayatımı sürdüreceğim. İzmir’e hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  İzmir İl Başkanlığı görevini yürütmek üzere Sayın Mustafa Tosunlar’ı görevlendirmiş bulunuyor. Yeni İl Başkanımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığına atanan Mustafa Tosunlar ise konuşmasına son günlerdeki Süleymanşah Türbesi Operasyonu ile ilgili konuşarak başladı.

1922 yılından beri ilk defa toprak kaybettiklerine vurgu yapan Tosunlar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri içerisindeki tek özelliği şuydu; yaklaşık 100 yıldır, Hatay’ın dışında ki o da artı olarak topraklarımıza katılmıştır, sınırları değişmeyen tek ülkeydi. Avrupa’nın 20. yüzyılda defalarca sınırları değişti. Bu tabii ki kurucu önderimiz Mustafa Kemal’in dirayetli politikalarıyla oldu ve onun bütün dünya insanlığına mesajı olan ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sloganıyla sınırlarımızı korumuştuk. Mevcut iktidarın sıfır sorunla başlayıp toprak kaybıyla biten bu Ortadoğu politikasında ancak buna dur diyebilecek güçlerin Vatan Partisi saflarında birleşerek olabileceğine inanıyoruz. Bir kısım medya bu olayı ‘Orada sadece türbe vardı’ diyerek küçümsemeye çalışıyorlar. Olay hiç de öyle değildir. Çok hassastır. Lozan konferansında en önemli müzakereler Edirne’nin Dedeağaç Mahallesi ile ilgili yapılıyor. Dedeağaç, Meriç Nehri’nin karşı kıyısında bu türbeden biraz daha geniş bir alanken Mustafa Kemal ısrarla Misakı Milli sınırları içerisinde kalmasını savunmuştur” dedi.    

Vatandaşların hızla CHP, MHP ve hatta AK Parti’den parti saflarına katıldıklarını belirten Tosunlar,  internet üzerinden İzmir, il ve ilçelerinden Bin 40 tane kendiliğinden üyeleri olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN UMUDUYUZ

Çok genç yaşlardan beri siyasetin içinde kavrulduğunu ve 78 kuşağı olduğunu belirten Tosunlar, “Biraz bizim kuşağımız 68 ile 80 sonrası kuşak arasında sıkışmış, yitik bir kuşaktır. 12 Eylül rejimi de en çok bizim kuşağı vurmuştur. Bizler o yılların heyecanıyla siyasete devam ediyoruz. Türkiye siyasetinin 10 yılı aşkındır tek eksiği umuttu. Bir ana muhalefet partisi var. Parti mensupları, ana başkanlarıyla iktidar olamayacaklarına inanıyorlar. Çok üzücüdür. Vatan Partisi, Türkiye’nin umududur. İnanılmaz bir katılım var. 3 gündür sadece il yönetimde çalışmak üzere benimle birlikte çok farklı mesleklerden 110 kişi üye oldu. Önümüzdeki günlerde yapacağımız katılım törenimizde İzmir’den çok tanınan sürpriz isimler var. Eski valilerimizden Erol Çakır’da bizimle olacak. Hem üyemiz oldu hem de Genel Başkan Yardımcımız oldu” dedi.

Vatan Partisi’nin hem çok yeni hem de eski bir parti olduğuna değinen Tosunlar, “Partimizin Namık Kemal’e kadar uzanan bir geçmişimiz var. Daha sonra Mustafa Kemal Şam’daki görevi sırasında bir grup arkadaşıyla birlikte Vatan ve Hürriyet Partisi kuruyor ama hemen tutuklanıyor. Hikmet Kıvılcımlı 1957 yılında Vatan Partisi’ni kuruyor. Şimdi de Doğu Perinçek, birçok insanla birlikte Ergenekon duvarlarını yıkarak Vatan Partisi’ni oluşturdu. Bir taraftan geçmişi 150 yıla dayanan bir partiyiz diğer taraftan seçime girecek partiler arasında en genciyiz” diye konuştu.

Hedeflerinin İzmir’de birinci parti olmak olduğuna vurgu yapan Tosunlar, “Beni tanıyanlar bilir ben eylemci bir siyasetçiyim. Politik hırslarım yoktur ama inanın birinci olacağız. 1999 yılında CHP’den milletvekili adayıydım. Görev olarak üstlendim bunu ve her yeri geziyordum ama herkese de söylüyordum ‘Durum kötü. Barajı geçemeyeceğiz.’ Şimdi de böyle bir durum olsa söylerim ama durum böyle değil. Soma, Bergama, Dikili gibi birçok ilçelerden ilgi var” dedi.

‘ALTI OK’UN GERÇEK PARTİSİYİZ

Partinin Mustafa Kemal’in her bir okuna lafta değil, gerçek anlamda sahip çıktığının da altını çizen Tosunlar konuşmasını şöyle bitirdi;

“Partimiz Mustafa Kemal’in her bir okuna lafta değil, gerçek anlamda sahip çıkan partidir. Biz altı okun üstüne toz kondurmayız. Biz altı okun gerçek partisiyiz. Orada okların en uzunu ‘Devrimcilik’i simgeler ve Mustafa Kemal, altı okun devrimcilik undesini 1937 yılında anayasaya koyarken aynen şu ifadeyi kullanmıştır; ‘Bu ok bizim en önemli okumuzdur. Ucundaki çentik de sonsuz bir geçmişten sonsuz bir geleceğe gitmeyi simgeler.’ O noktada biz devrimci bir partiyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümet değişikliğine değil devrime ihtiyacı var. Biz devrim yapma iddiasıyla geliyoruz. Vatan Partisi, milliyetçilerin, halkçıların, sosyalistlerin devrim partisidir. O yüzden iddialıyız. Devrim iddia ister.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.