TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU, yeni ilçelerde iş başında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına giren 9 yeni ilçede su arızalarına daha kısa sürede müdahale etmek için tam donanımlı 14 adet ekip aracı ile arıtma tesislerinde kullanılmak üzere 3 vidanjör ve 2 minibüs aldı. 5 milyon 750 bin liralık yatırımla satın alınan araçlar hizmet vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU, yeni ilçelerde iş başında

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçede kurduğu müdürlüklerle su, kanal ve abone hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. İZSU son olarak, su arızalarının giderilmesi, yeni su bağlanması, branşman yenileme ve su kaçaklarının azaltılması çalışmalarını daha süratli yapabilmek için araç filosunu 14 adet ekip aracı ile  takviye etti. Su Tesisleri Daire Başkanlığı tarafından 4 milyon 358 bin liralık yatırımla satın alınan araçlar Çeşme, Karaburun, Dikili, Bergama, Kiraz, Kınık, Beydağ, Tire ve Ödemiş’te hizmet vermeye başladı.

 IŞIK KULESİ BİLE VAR

Personelin çalışma şartlarını da kolaylaştıran araçlarda hidrolik kasa,  branşman kollarındaki tıkanıklıkları açmak için hava kompresörü, hidrolojik jeneratör, hidrolik asfalt kesme makinesi, elektrofüzyon kaynak makinesi, hidrolik kırıcı tabanca (beton veya asfaltı kırmak için) ve hidrolik ışık kulesi bulunuyor. Işık kulesi, özellikle gece çalışmalarında daha önce seyyar lamba kullanan ekiplere büyük kolaylık sağlıyor.

HİZMET KALİTESİ VE HIZI ARTACAK

Bütünşehir Yasası ile sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçede 1 Nisan tarihinden itibaren kurulan müdürlüklerle hizmet vermeye başladıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, mevcut araçlara ilave alınan yeni su arıza araçları ile hizmet kalitesinin ve hızının artacağını söyledi. Yetkililer, çevreye duyarlı ve gürültüsüz çalışan yeni araçlar sayesinde ekiplerin arıza yerine daha çabuk ulaştığını, işçi sağlığı ve güvenliği açısından da İZSU personeline uygun şartlarda çalışma olanaklarının sunulduğunu bildirdi. Yeni araçların, arıza yerinde ilave ekipmana gerek kalmaksızın,  asfaltın kesilmesi ve çukurdaki suyun giderilmesi çalışmalarını kolaylıkla gerçekleştirebildiğini açıkladı.

 ARITMA TESİSLERİNE DE YENİ ARAÇ

İZSU Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı da 1 milyon 390 bin liralık yatırımla 3 adet vidanjör ve 2 adet bakım aracı satın aldı. Yeni yasayla birlikte İZSU’nun işlettiği arıtma sayısının da arttığına dikkat çeken yetkililer, küçük kapasiteli tesislerde arıtma çamurunun çekilip yakın tesise taşınması amacıyla vidanjörlerin hizmete girdiğini, bu araçların atıkların koku ve sinek oluşumuna yol açmadan hızla taşınacağını vurguladı.  2 adet Panelvan tipi bakım-onarım aracı ise merkez ve ilçe atık su artıma tesislerinde elektrik -mekanik bakım ve onarım hizmetlerinde kullanılacak. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.