TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metal işçilerine destek sürüyor

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş üyesi metal işçilerinin metal patronları MESS’in işçilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine 29 Ocak’ta başlattıkları grev, MESS’in başvurusu üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla durdurulmuştu. Bu kararı protesto etmek için İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin önderliğinde KESK, Emek Partisi, Özgür Lise, Eğitim-Sen gibi birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Alsancak’ta eylem düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Metal işçilerine destek sürüyor

TANER UYANIKER

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş üyesi metal işçilerinin metal patronları MESS’in işçilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine 29 Ocak’ta başlattıkları grev MESS’in başvurusu üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla durdurulmuştu. Bu kararı protesto etmek için aralarında KESK, Emek Partisi, Özgür Lise, Eğitim-Sen gibi birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Alsancak’ta eylem düzenlendi. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen 4. Nolu Şube Başkanı Suat Epözdemir gerçekleştirdi. Bu kararla birlikte AKP hükümetinin emekçilere olan düşmanlığının sistematik hale geldiğinin bir kez daha gösterildiğini söyleyen Epözdemir, “Yasaklama kararında yer alan ‘milli güvenlik’ gerekçesi hukuk dışı, bilim dışı ve ahlak dışıdır. Metal sektöründe 15 bin işçinin 22 fabrikada yaptığı grevin Türkiye’nin milli güvenliğini bozduğunu kararı yasağa bir kılıftır. Bu grev ‘milli güvenliği’ bozduğu için değil, MESS’i ve AKP hükümetini korkuttuğu için yasaklanmıştır. Emekçilerin bir talebi söz konusu olduğunda hemen gerici yasalara dayanak alan AKP’nin bu kararı hükümetin hakkını arayanı değil verilene razı olanı, baş tacı eden emek aleyhtarı niteliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Anayasal bir hakkın kullanılmasının böylesine pervasızca engellenmesine karşı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın ve metal işçisinin yanında olacaklarını söyleyen Epözdemir, “Metal işçisinin grevi hepimizin grevidir. Ve demokratik bir Türkiye mücadelesinin bir parçasıdır. Metal işçilerinin grev hakkına dokunulamaz. AKP hükümeti hemen her alanda kendisini gösteren yasakçı ve baskıcı anlayışından vazgeçmeye, işçilerin-emekçilerin en temel haklarına yönelik saldırılarına derhal son vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.                                                                                                                                

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.