TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan kaset açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuat Avni mesajlaşmaları ve kaset şantajı iddialarına ilişkin, “Onların Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Türk Dil Kurumu üzerinden bize para aktarılıyormuş. Peki bu hükümet nerede? Niye bulmuyor? Bu paralarımızı bize versin bari” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu’ndan kaset açıklaması

Kılıçdaroğlu, Mersin'den gelen kanaat önderleriyle yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin mecliste dün yaşanan olaylarda CHP’li 4 milletvekilinin yaralanması ve AK Parti'den Mustafa Elitaş'ın açıklamalarını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “AK Parti'nin Grup Başkanvekili’nin milletvekilleri kendi kendilerini darp ettiler açıklaması deli saçması bir açıklama. Böyle saçmalık olabilir mi? Bir kanun görüşülüyor, AK Parti milletvekilleri diğer milletvekillerine saldırıyorlar. İnsanlık dışı bir uygulama, ahlak dışı bir uygulama. Düşüncenin açıklanmasına tahammül edemiyorlar. AK Parti çok iyi biliyoruz ve anlıyoruz işine geldiği zaman masum, işine geldiği zaman şeytan oluyorlar. Orada açıkça CHP milletvekillerine saldırı demokrasinin kaldıracağı bir saldırı değildir. Demokrasiyi daha öğrenemediler, düşünce özgürlüğünü öğrenemediler. Bu AK Parti'nin gelecekte nasıl bir Türkiye düşlediğini açıkça ortaya koyuyor. Baskıyla, saldırıyla kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Baskıyla, saldırıyla parlamentodan yasa geçirmeye çalışıyorlar. İç tüzüğün verdiği hakları bile kullanmayın diyorlar bize milletvekilleri. Milletvekillerini siz böyle baskılarsanız toplumu gerersiniz. Biz gerginlikten uzak duralım diyoruz, onlar kalkıyorlar ellerinde çekiçle milletvekillerini dövüyorlar” dedi. 


“MİT ÜZERİNDEN OLUŞTURULDUĞUNU BİLİYORUZ”
Fuat Avni mesajlaşmaları ve kaset şantajı iddialarıyla ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Doğrusu okuyunca bende şaşkınlığa düşüyorum. Bu kadar büyük deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor. Onların Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz. Türk Dil Kurumu üzerinden bize para aktarılıyormuş. Peki bu hükümet nerede? Niye bulmuyor? Bu paralarımızı bize versin bari. Nerede bizim bu paralarımız. İsviçre bankalarımızda paralarımız varmış. Varsa bize haber versinler. Hesap numarasını versinler, gidip biran önce alalım. Gerçekten paraya ihtiyacımız var. Seçimlerde geliyor zaten. Hayatımda duyduğum en saçma şeyler. Bu kadar iğrenç iftiralarla ben ilk kez karşılaşmıyorum.”

Ankara’da bulunduğu sırada Almanya’da saunaya gidip eğlendiği yönünde haberlerin de yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, o tarihte Ankara’dan İstanbul’a THY ile gittiğini ve elinde uçak bileti olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Rahmetli annem derdi ki ‘Allah bizi kuru iftiradan saklasın’. Aynen öyle, Allah bizi kuru iftiradan saklasın” dedi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.